De ce nu au voie să circule în SUA maşinile care au camere video în loc de oglinzi retrovizoare?

Autor: Cristian Agatie 29 aug. 2019 Știri auto
De ce nu au voie să circule în SUA maşinile care au camere video în loc de oglinzi retrovizoare?

National Highway Transportation Safety Board (NHTSB), autoritatea care supervizează siguranţa transporturilor rutiere în Statele Unite, va începe testarea sistemelor video care înlocuiesc oglinzuile retrozivoare la autovehicule. Scopul acestor teste este să determine modul în care şoferii folosesc aceste sisteme şi cîât de sigură este tehnologia, care a fost deja aprobată şi este folosită în Europa şi Japonia.

Testele vor compara „comportamentul şoferilor şi executarea maneverelor pentru schimbarea benzii” în cazul maşinilor cu oglinzi retrovizoare tradiţionale şi al celor dotate cu sisteme de camere video. Mai mulţi producători, printre care General Motors, Volkswagen, Toyota şi Tesla au depus o cerere în acest sens încă din 2014. Un an mai târziu, Daimler a cerut aprobarea de a folosi un sistem de camere video în locul oglinzilor retrovizoare în cazul camioanelor. Ambele cereri aşteaptă încă un răspuns.

Producătorii auto folosesc de multă vreme camere video în faţă şi în spate pentru a fi de ajutor la manevrele de parcare, dar în ultimii abni au început să folosească astfel de camere şi pentru a înlocui oglinzile exterioare. Toyota comercializează Lexus ES de anul trecut fără oglinzi retrovizoare, fiind urmată de grupul Volkswagen, care vinde Audi e-tron cu un sistem de camere video. Ambele modele se vând în Statele Unite cu oglinzi tradiţionale.

Tehnologia a primit aprobarea autorităţilor pentru a fi folosită în Europa şi Japonia, dar nu şi în Statele Unite. „Este un exemplu despre cum tehnologiile auto au depăşit curba legislativă în Statele Unite”, după cum a declarat pentru Automotive News Mark Dahncke, un purtător de cuvânt al Audi of America.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide