De ce nu construieşte Tesla maşini zburătoare? Elon Musk ne lămureşte

Autor: go4it.ro 17 feb. 2017 Știri auto

Tesla a revoluţionat industria auto în ultimii ani după ce a readus în prim-plan automobilul electric, o soluţie de transport aproape uitată timp de zeci de ani. Însă compania nu o va lua pe urmele Uber sau Airbus şi nu va construi maşini zburătoare. Şeful Tesla, Elon Musk, crede că acestea sunt o idee prostească, scrie Go4it.ro.

Motivele lui sunt destul de simple. Pentru a sta în aer, aceste vehicule trebuie să genereze o forţă de împingere consistentă, iar elicele lor vor genera mult zgomot şi mişcări ale aerului, care îi vor deranja pe cetăţeni. Mai mult, în caz de accident numărul victimelor poate fi mai mare, deoarece vehiculele sau bucăţi din maşinile respective pot răni sau ucide oameni aflaţi la sol. Imaginaţi-vă un accident în care două maşini zburătoare se ciocnesc deasupra unui concert rock la care participă zeci de mii de persoane.

Musk are dreptate şi în ceea ce priveşte zgomotul. În acest moment chiar şi dronele profesionale produc mult zgomot, ca să nu mai vorbim de elicoptere sau alte aparate de zbor mult mai grele decât aerul.

În schimb, Elon Musk crede că soluţia la traficul aglomerat din oraşe o reprezintă tunelele subterane. De aceea, miliardarul vrea să investească într-o companie care va săpa astfel de căi de rulare sub pământ mai repede şi la preţuri mai mici. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide