De ce nu trebuie să cumperi o mașină second hand fără să o verifici înainte

Autor: George Cristea 29 aug. 2020 Știri auto

Multe mașini second hand sunt cumpărate fără a fi verificate. Adesea, cumpărătorul nici măcar nu se gândește să încheie actele de vânzare-cumpărare. Și totuși, există situații care îți arată că verificarea mașinii pe care o cumperi este un pas care nu trebuie omis. Iată de ce nu trebuie să cumperi o mașină second hand fără să o verifici înainte.

Intră în Galeria FOTO

Trăim în vremuri interesante, în care poți avea acces la o multitudine de informații fără a renunța la confortul canapelei. Cu toate acestea, puțini realizează importanța informațiilor care sunt acum accesibile la un clic distanță. Situația este valabilă inclusiv în cazul cumpărării unei mașini, cu toate că sumele de bani implicate în tranzacție sunt adesea importante.

Probabil că achiziționarea unei mașini pare la fel de simplă ca cea a unui telefon mobil de pe OLX, dar nu este nici pe departe așa. Dacă poți cumpăra un telefon de pe OLX fără să te intereseze foarte mult proveniența acestuia, în cazul unei mașini riști să rămâi și fără bani și fără mașină în cazul în care aceasta a fost furată de la proprietarul de drept.

Este ceea ce a descoperit un bucureștean care a dat 35.000 de euro pentru cumpărarea unei mașini premium. Din păcate pentru el, în momentul în care a dorit înmatricularea mașinii a aflat că aceasta fusese furată din Germania. El este totuși un caz fericit, pentru că polițiștii au reușit să-l rețină pe cel care i-a vândut mașina. Chiar dacă asta nu rezolvă problema mașinii furate, cel puțin are o șansă să recupereze banii plătiți.

Cum verifici o mașină second hand înainte de cumpărare

Din investigații și  activitățile criminalistice și operative a rezultat faptul că plăcuțele de înmatriculare montate pe mașina cumpărată de bucureștean aparțineau unui alt autoturism, iar documentele de identitate ale mașinii erau falsificate. Ulterior, polițiștii au descoperit că atât autoturismul, cât și plăcuțele și documentele de identificare auto provin din săvârșirea unor infracțiuni de furt de pe teritoriul Germaniei.

Imediat după vânzarea autoturismului, în luna aprilie, bărbatul în cauză ar fi părăsit teritoriul țării. Din fericire, acesta s-a întors în țară când a crezut că totul a trecut, iar polițiștii au primit un pont norocos chiar înainte ca individul să părăsească din nou teritoriul României.

În baza mandatelor de percheziție emise de instanță, au fost efectuate două percheziții domiciliare, în județul Prahova, fiind identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și plăcute de înmatriculare. Bărbatul a fost condus la audieri, ulterior fiind dispusă măsura reținerii.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Furturi Auto, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și uz de fals.

Pentru a evita astfel de situații neplăcute, este absolut necesară verificarea mașinii înainte de cumpărare, pentru a te asigura că nu cumperi o mașină furată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide