De ce să nu conduci niciodată prea încet pe șosele?

Autor: Promotor 23 dec. 2019 Știri auto

O statistică întocmită de autoritățile britanice arată că numărul persoanelor ucise sau rănite grav în accidente provocate de cei care merg prea încet este în creștere.

Intră în galeria foto

Departamentul pentru Transporturi arată că, anul trecut, 26 de persoane au fost grav rănite și două și-au pierdut viața în Marea Britanie în accidente în care poliția a concluzionat că viteza prea mică a fost cauza. Alte 132 de persoane, arată datele diviziei pentru Transporturi, au suferit răni minore în tamponări provocate tot de șoferii prea lenți.

În mod obișnuit, șoferii care conduc prea încet pot determina cozi, manevre de depășire periculoase și chiar reacții agresive din partea celorlalți conducători auto.

În Marea Britanie, rularea cu o viteză prea mică poate fi amendată cu până la 100 de lire sterline și trei puncte de penalizare. Și în Statele Unite, conducerea autovehiculului sub limita minimă de viteză este o contravenție și poate fi amendată cu până la 1.000 de dolari.

“Este egoist și stupid să conduci prea încet, este o rețetă pentru dezastru. De multă vreme explic faptul că mersul prea încet poate provoca frustrări și poate determina manevre de depășire periculoase”, susține Hugh Bladon, fondatorul Alianței Șoferilor Britanici.

Care sunt motivele pentru care un șofer conduce prea încet?

Viteza trebuie adaptată condițiilor de drum. Este normal să te deplasezi cu atenție și prudență sporite pe sectoare de drum care sunt acoperite de gheață, polei, zăpadă, atunci când plouă sau atunci când este ceață.

Dar când aceste condiții nu sunt îndeplinite, de ce se deplasează șoferii prea încet pe drumurile publice:

  • nu cunosc drumul;
  • sunt atenți la altceva;
  • tractează o remorcă;
  • se simt nesiguri la volan;
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide