De ce sunt atât de populare motoarele mari în America de Nord?

Autor: Ionuț Vîlciu 30 nov. 2023 Știri auto
De ce sunt atât de populare motoarele mari în America de Nord?

Știm că nord americanii preferă, în general, mașinile mari, cu motoare pe măsură. Totuși, cât de populare sunt motoarele pe care le întâlnim adesea în Europa printre clienții din America de Nord?

În Europa suntem familiarizați cu mașinile compacte. Piața de aici nu a adoptat această politică a mașinilor supradimensionate cu motoare foarte mari, dat fiind faptul că drumurile nu sunt la fel de largi precum în America, iar distanțele pe care oamenii trebuie să le parcurgă zilnic la volanul mașinii lor nu sunt, de regulă, atât de lungi.

TJ Miles, cel mai nou invitat la Podcast cu Prioritate, a trăit o bună parte din viața lui în America de Nord și a povestit despre ce mașini poți întâlni pe drumurile nord americane.

„Eu nu-mi aduc aminte să avem mașini cu mai puțin de 300 de cai putere. Nu există! La noi nu există 2 litri, noi numim astea, când ai un 2 litri ai un carton de lapte, adică nu există”, a spus TJ Miles.

Ce cilindree a avut prima mașină a lui TJ Miles?

„Eu am un doi litri la Mercedesul meu și pentru mine e tare că eu înțeleg cum funcționează lumea, dar nu știam că există așa ceva. 3.5 a fost prima mea mașină, 2.2 a fost Chevy, așa era el, dar avea 250 de cai. Ce vreau să spun e că noi avem motoare mari, V6 minimum, nu există 4 cilindri, poate la motociclete” a spus el.

De asemenea, pentru mulți dintre clienții americani, mai mult a însemnat mai bine și se pare că încă este un principiu valabil, potrivit lui TJ Miles: „Cu cât ai mai mult e mai bine, 5.5, 6.3. Ai nevoie de un motor mare (…) trebuie să călătorești 50 de kilometri, 100 de kilometri, un motor mare parcă consumă mai puțin la drum lung”, a adăugat TJ Miles.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide