De unde poți cumpăra, de fapt, cea mai ieftină Dacia Duster nouă. Am analizat prețurile și am găsit cea mai bună variantă

Autor: Marius Vișan 03 feb. 2020 Știri auto

Dacia Duster este unul dintre cele mai cunoscute SUV-uri construite în România. Întreaga Europă îl iubește pentru raportul bun calitate-preț pe care îl oferă.

De ceva vreme șoferii sunt atrași de SUV-uri, așa că majoritatea producătorilor au introdus în gama lor modele pentru a le îndeplini așteptările. Sunt mașini cu garda la sol mai ridicată ce oferă o poziție de condus mai înaltă, mai mult spațiu interior, precum și un portbagaj pe care îl poți accesa mai ușor decât la alte modele de caroserii, precum sedanul, de exemplu.

Am vrut să vedem care este țara europeană unde Duster are cel mai mic preț, așa că am ales 4 țări unde modelul este foarte popular: Spania, Italia, Germania și Franța.

În Spania găsim cel mai ieftin Duster

Spania vinde cel mai ieftin Duster. Costă 11,600 de euro în nivelul de echipare Access cu motor TCe 1.0 litri 75kW (100CP) și tracțiune 4X2.

Italienii cer pe o Dacia Duster nouă 12,400 de euro, iar în Germania SUV-ul de la Mioveni, cu aceeași motorizare, costă 11,790 de euro.

Chiar dacă Franța este ca o a două mamă pentru modelul produs în România, nu aici găsim prețul cel mai mic. Francezii cer pe un Duster nou-nouț 12, 490 de euro.

În România prețul pleacă de la 13.550 EUR pentru acest model, care poate fi achiziționat în nivelul de echipare Essential. Dacia România nu are nivelul de echipare Access, Essential fiind cel mai accesibil. Chiar și așa, un Duster cu echiparea Essential vândut în Spania este mai ieftin (costă 13.200) decât cel din România.

GALERIE FOTO

Despre modelul Dacia Duster

Dacia Duster este un SUV construit în comun de Renault și filiala sa românească Dacia din 2010. În prezent se află la a doua generație lansată în toamna anului 2017 și a fost comercializată ca Renault Duster pe anumite piețe, cum ar fi India, Iran, Kazahstan, Rusia, Mexic, Egipt, Africa de Sud, Ucraina, Emiratele Arabe Unite și America de Sud. Prima sa generație a fost, de asemenea, vândută ca Nissan Terrano în Rusia și India. Este al treilea model al mărcii Dacia bazat pe platforma Logan, după Sandero.

Pick-up-ul visat de români: Duster Oroch

Un pick-up cu patru uși bazat pe Duster a fost lansat la sfârșitul anului 2015 în America de Sud, comercializat ca Renault Duster Oroch.

În decursul timpului au existat și câteva concepte interesante, dar care erau departe de a fi produse la scară largă. Iată un model Duster Pick-up 6×6.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide