Deal sau No Deal, Nissan Ariya nu va fi produs în Marea Britanie

Autor: George Cristea 25 dec. 2020 Știri auto

Chiar dacă Uniunea Europeană a încheiat in extremis un acord cu Marea Britanie, asta nu înseamnă că producătorii auto cu fabrici în această țară au revenit la „business as usual”. Deal sau No Deal, Nissan Ariya nu va fi produs în Marea Britanie. Anunțul producătorului japonez i-a lăsat pe britanici ușor dezamăgiți.

Intră în Galeria FOTO

Nissan produce în Marea Britanie, la Sunderland, modelele Qashqai, Juke și Leaf.  Soarta uzinei a fost indecisă înainte de semnarea acordului dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie. Asta în ciuda investițiilor de 400 de milioane de euro necesare pentru a introduce în fabricație o nouă generație a lui Qashqai, anul viitor.

După prezentarea conceptului Ariya și anunțarea planurilor de a-l produce în serie, britanicii au sperat că viitorul model electric Nissan va fi produs tot în Marea Britanie. Speranțele englezilor au fost spulberate brutal, încă înainte de anunțarea unui acord cu UE: Deal sau No Deal, Nissan Ariya nu va fi produs în Marea Britanie.

Nissan Ariya nu va fi produs în Marea Britanie

Informația a fost prezentată de presa japoneză, care a anunțat că Nissan a luat decizia de a produce viitorul SUV electric Ariya în Japonia, în cadrul uzinei de la Tochigi. Aparent, japonezii au luat această decizie pentru a evita pierderile iminente în cazul în care Marea Britanie ar fi ieșit din UE fără un acord de liber schimb.

Acesta a fost anunțat în ceasul al treisprezecelea, pe data de 24 decembrie. Cu toate acestea, nu va schimba cu nimic decizia japonezilor. Cu siguranță astfel de decizii nu se iau peste noapte, iar nesiguranța generată de inexistența unui acord UK-UE i-a costat pe britanici.

De cealaltă parte, japonezii se jură că decizia de a produce Ariya în Japonia nu are legătură cu situația Marii Britanii. Această decizie, potrivit Automotive News, a fost luată cu ani în urmă, înainte chiar ca Brexit să devină un cuvânt iar britanicii să știe că vor vota pentru despărțirea de Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, decizia finală a fost luată în luna iulie 2020, în momentul în care Nissan a anunțat public introducerea în producție de serie a lui Ariya. Nissan Ariya a fost prezentat în premieră sub formă de concept la Salonul Auto de la Tokyo din 2019.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide