Decizia Tesla care îi afectează pe cumpărătorii de mașini electrice cu finanțare de la companie

Autor: Cristian Gubandru 19 apr. 2022 Știri auto

Tesla a oprit achizițiile la finalul perioadei de leasing pentru toate modelele electrice cu finanțare de la companie, începând cu 15 aprilie 2022.

Compania nu a spus de ce a luat această decizie, dar poate fi dorința de a obține prețuri mai mari pe mașinile second hand.

Clienții care cumpără în leasing de la companie o Tesla în prezent ar trebui să știe că nu mai au opțiunea de a cumpăra vehiculul la sfârșitul contractului.

Tesla a actualizat condițiile pentru finanțare

Producătorul de vehicule electrice a actualizat termenii pe site-ul său, în secțiunea dedicată opțiunilor de încheiere a leasingului din capitolul „Eligibilitate”, după cum urmează:

• Toate vehiculele Tesla livrate la sau după 15 aprilie 2022 nu sunt eligibile pentru cumpărare.

• Dealerii terți și persoanele fizice terțe nu sunt eligibile pentru a cumpăra vehicule închiriate.

Decizia nu se aplică utilizatorilor care au semnat un contract de închiriere (leasing) înainte de 15 aprilie 2022. Aceștia vor putea în continuare să cumpere vehiculul la încheierea contractului de leasing, deși pentru mașinile livrate după 13 aprilie 2019 se aplică o taxă de achiziție de 350 de dolari.

Pentru acei clienți care doresc să dețină vehiculul, Tesla continuă să ofere opțiunea de a-l cumpăra direct cu numerar sau de a finanța achiziția cu un împrumut extern.

Anterior, Tesla oferea clienților opțiunea de a cumpăra vehiculul la sfârșitul contractului de închiriere, cu o excepție. Începând din 2019, producătorul auto a refuzat această posibilitate utilizatorilor care închiriază un Model 3, argumentând că intenționează să folosească vehiculele pentru viitoarea sa rețea de transport autonom.

Tesla nu oferă nicio explicație pentru ultima sa decizie, deși nu este atât de greu de realizat de ce o face. Prețurile mașinilor rulate au crescut vertiginos din 2020, iar vehiculele electrice nu fac excepție.

Compania dorește probabil să profite de timpii mari de așteptare pentru o mașină electrică și să vândă mașinile rulate pentru profit, pe măsură ce contractele lor de leasing expiră.

Sursa: Insideevs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide