Decizie importantă în privinţa rovinietei. În cât timp se va prescrie amenda

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Decizie importantă în privinţa rovinietei. În cât timp se va prescrie amenda

Conform unui proiect de act normativ care a primit azi votul decisiv al deputaţilor, amenzile pentru circularea cu o maşină în lipsa rovinietei valabile se vor prescrie în patru luni de la săvârşirea faptelor, se arată în propunerea legislativă. Practic, termenul va fi mai mic decât cel valabil în prezent, care este de şase luni.

„Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 4 luni de la data săvârşirii faptei”, prevede proiectul, cu precizarea că este vorba de data încheierii procesului-verbal de contravenţie. Cu alte cuvinte, dacă procesul-verbal nu va fi încheiat în maximum patru luni de la data la care şoferul a fost surprins conducând o maşină fără rovinietă, amenda nu va mai putea fi aplicată.

Citeşte şi Logan premium – După restilizare Dacia se poate bate cu Audi A3 sau Mercedes CLA – VIDEO

În mod obişnuit, conform legislaţiei în vigoare, prescrierea faptei intervine în şase luni de la săvârşirea acesteia. Comunicarea procesului-verbal de amendare se poate face, în prezent, în maximum două luni de la întocmirea acestuia.

Rovinieta are o valabilitate de una, şapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, în funcţie de durata de utilizare a reţelei de drumuri naţionale. Circularea fără rovinietă se poate sancţiona cu amendă, potrivit OG nr. 15/2002.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat prin decret prezidenţial şi publicat în Monitorul Oficial.

Sursă: avocatnet.roMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide