Decizie radicală luată de Dacia. Care va fi viteza maximă a tuturor modelelor?

Autor: David Andrei 26 apr. 2021 Știri auto

Dacia ar putea recurge la o decizie radicală. Viteza maximă a tuturor modelelor va fi limitată la 180 km/h. Și Volvo a implementat această măsură.

GALERIE FOTO

Presa germană susține că Dacia va lua o decizie radicală. Din motive de siguranță, viteza maximă a tuturor modelelor va fi limitată la 180 km/h. În vederea implementării măsurii, mașinile noi vor fi echipate de către constructor cu un așa-numit sistem Safety Coach. Acesta monitorizează limitele de viteză pe anumite sectoare de drum, dar și condițiile suprafeței de rulare și reglează viteza în funcție de acestea. Mai mult, nu va mai permite mașinilor să depășească viteza de 180 km/h.

În acest moment, cea mai rapidă Dacia este modelul Duster în versiune TCe 150, cu motorul turbo de 1,33 litri, care dezvoltă 150 de cai putere și un cuplu de 250 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu șase raporate. Potrivit producătorului, Dacia Duster TCe 150 GPF atinge viteza maximă de 202 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde.

Jurnaliștii de la Spiegel scriu că șeful de la Renault, Luca de Meo, le-ar fi spus acționarilor că viteza excesivă este principalul motiv pentru care accidentele se soldează cu pierderi de vieți omenești. În consecință, grupul auto va apela la această măsură pentru toate modelele sale. Până la această oră, nici Grupul Renault, nici Dacia nu au confirmat informația vehiculată de presa germane.

Această măsură poate reduce și emisiile, iar Dacia are nevoie de valori reduse pentru a respecta normele de poluare tot mai stricte.

Dacia, viteză maximă similară cu a modelelor Volvo

Volvo a fost primul producător care a decis ca viteza maximă a tuturor modelelor sale să fie limitată la 180 km/h. Anunțul a venit în 2019, iar măsura a fost implementată rapid, încă din prima parte a anului trecut.

Obiectivul constructorului nordic este ca nicio persoană să-și mai piardă viața în accidente rutiere la bordul mașinilor sale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide