Demonul ce vrea să arate electricelor cine este șeful. Are 1.700 CP și devorează pista de drag – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 ian. 2024 Știri auto

Hennessey a decis că un Dodge Demon cu peste 1.000 CP nu este suficient, așa că va crea unul mai puternic, ce produce 1.700 CP.

Ca un ultim omagiu adus faimosului motor HEMI V8, Dodge a creat modelul Demon 170, bazat pe muscle car-ul Challenger. Mașina, pregătită special pentru cursele de drag, a primit un motor V8 de 1.025 CP și poate atinge 97 km/h în doar 1,66 secunde. Mașina poate parcurge sfertul de milă (402 metri) în doar 8,91 secunde, iar viteza maximă atinsă la linia de sosire este 243 km/h.

Va fi nevoie de o suprafață bine pregătită și foarte aderentă pentru atingerea potențialului maxim, dar cifrele sunt de-a dreptul impresionante.

Dacă Demon 170 nu era suficient de impresionant, cei de la Hennessey au creat o bestie și mai feroce, un apogeu al motorului V8, gata să demoleze pista de drag.

Hennessey a creat un Dodge Challenger Demon cu 1.700 CP

Tunerul a lansat o nouă divizie, intitulată HSO – Hennessey Special Operation, iar Demon 1.700 va fi prima sa creație. John Hennessey spune că va echipa această mașină cu 2 turbine și un motor unic, special creat pentru Demon 1.700. Odată terminat, compania vizează un timp de un sfert de milă de doar 7,90 secunde la 175-180 mph (281-289 km/h).

Având în vedere cât rar este deja Demon 170, HSO spune că va demonta trenul de transmisie original și îl va depozita într-o cutie cu folie de protecție, ca parte a întregului proces de modificare. Acest lucru le va permite proprietarilor să revină oricând la un vehicul 100% original în cazul în care vor decide vreodată că vor să circule cu „doar” 1.025 CP sub capotă.

Compania spune că urmează să detalieze procesul în următoarea perioadă și că prima mașină va fi chiar a proprietarului, John Hennessey. În total vor fi construite 12 exemplare, cu tot cu cel pentru John, astfel că doar 11 alți norocoși vor pune mâna pe muscle car-ul de 1.700 CP.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey Performance / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide