Depăşirea pe linie continuă ar putea trece nepedepsită

Autor: Marius Vișan 16 nov. 2017 Știri auto
Depăşirea pe linie continuă ar putea trece nepedepsită

Potrivit unei propuneri legislative privind circulaţia pe drumurile publice, şoferii care depăşesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancţiuni în anumite situaţii.

Proiectul de modificare a Codului rutier elimină sancţiunile aplicate conducătorilor auto care depăşesc pe linie continuă, dar doar în anumite condiţii, şi anume în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puţin 20 de metri, iar lăţimea drumului este de minimum şapte metri.

Depăşirea poate avea loc fără repercusiuni dacă şoferul încearcă să treacă de un obstacol de orice fel care este oprit, staţionează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe acelaşi sens de mers şi chiar dacă prin această acţiune se încalcă linia continuă simplă sau dublă.

Motivul renunţării la sancţionarea celor care depăşesc încălcând linia continuă dintre sensuri este, potrivit iniţiatorului propunerii, că, în cazul acestor depăşiri, „conducătorul este sancţionat nediferenţiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acţiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, cauzând creşterea gradului de disconfort a conducătorului, dar şi o viteză medie comercială care are un impact negativ asupra activităţii operatorilor economici şi marilor transportatori”.

Sursă: Avocatnet.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide