Descoperiri grave despre şoferul care a provocat accidentul în care au murit cinci oameni în Olt

Autor: Gandul.info 27 apr. 2017 Știri auto
Descoperiri grave despre şoferul care a provocat accidentul în care au murit cinci oameni în Olt

Şoferul care a provocat accidentul de luni din judeţul Olt, pe DN 65, în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, între care o familie cu doi copii şi antrenorul lotului naţional de juniori la tenis de masă, Mihai Bobocică, avea permisul de conducere suspendat, potrivit IPJ .

„Vă pot confirma că respectivul conducător auto avea permisul de conducere suspendat. Îi fusese suspendat în aceeaşi zi, pentru depăşirea nepermisă. I s-a dat dovada de circulaţie”, a declarat, miercuri, presei comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR), viteza înregistrată de autotren în momentul accidentului era de 88 de kilometri pe oră, limita în zonă fiind de 70 de kilometri pe oră.

Mai mult, şoferul nu respectase timpii de odihnă şi conducere, în ultimele 28 de zile, iar anvelopele erau reşapate. Inspectorii de trafic au aplicat şi o amendă firmei pentru care lucra bărbatul, urmând un control pe fond la sediul societăţii.

„A fost sancţionată firma din judeţul Dâmboviţa cu o amendă de 12.000 lei pentru că nu s-au respectat timpii de odihnă şi de conducere, în ultimele 28 de zile. De asemenea, s-a scos raportul de tahograf care arată că, în acel moment, autotrenul avea 88 de kilometri la oră”, a declarat directorul ISCTR Olt, Mihai Braneţ.

O femeie în vârstă de 33 de ani, un bărbat în vârstă de 38 de ani şi doi copii cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani, familie din Craiova, au murit, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un TIR, luni după-amiază, pe DN 65 la Pădurea Sarului. De asemenea, un alt bărbat, antrenorul lotului naţional de tenis de masă, Mihai Bobocică, în vârstă de 63 de ani, tot din Craiova, care se afla la volanul celui de-al doilea autoturism lovit de TIR, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în timp ce medicii îl pregăteau pentru a fi transferat la Spitalul Craiova.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide