Detalii despre BMW M135i xDrive, hatchback-ul cu peste 300 de CP

Autor: Marius Vișan 20 oct. 2021 Știri auto

Suspensia şi amortizoarele adaptate, ajustările şasiului şi acustica optimizată îmbunătăţesc performanţele modelului BMW M135i xDrive.

Modificările de configurare pentru tehnologia şasiului asigură caracteristici de condus controlabile chiar şi atunci când se rulează pe circuit. Tracţiunea optimizată le permite conducătorilor să exploreze limitele de performanţă ale maşinii, mai ales atunci când virează la viteze extrem de mari.

Valorile de cădere pentru roţile faţă ale BMW M135i xDrive au fost mărite pentru a optimiza absorbţia forţelor laterale la trecerea prin viraje. Un nou suport hidraulic a fost utilizat suplimentar pentru ataşarea braţelor suspensiei faţă, în timp ce suporturile pentru braţele de tracţiune şi de control de pe puntea spate au fost reproiectate şi ele. În acelaşi timp, sistemul de arcuri şi amortizoare au fost supuse recalibrării. Rezultatul este o îmbunătăţire semnificativă a comportamentului la rulare în viraje, care are un efect benefic asupra direcţiei atunci când abilităţile sportive ale maşinii sunt puse la încercare.

BMW M135i xDrive are un motor cu patru cilindri ce oferă 225 kW/306 CP

BMW M135i xDrive este echipat standard cu sistem de control al patinării roţilor faţă (ARB) integrat în unitatea de comandă a motorului. Scurtarea rezultată a căilor de semnal permite controlul tracţiunii de până la 10 ori mai rapid decât cu sistemele convenţionale la demaraj, pe suprafeţe alunecoase şi în timpul virajelor dinamice.

BMW M135i xDrive beneficiază în plus de un diferenţial mecanic Torsen cu patinare limitată pe puntea faţă. Încorporat în transmisia standard Steptronic Sport cu opt trepte a automobilului, îmbunătăţeşte tracţiunea şi stabilitatea direcţională, împreună cu agilitatea şi dinamica în viraje.

Cu factori de blocare de 36% la accelerare şi 26% la frână de motor, diferenţialul este capabil să transfere un cuplu suplimentar către roţile faţă cu o aderenţă mai bună, atunci când este necesar. Funcţiile obişnuite ale Controlului Dinamic al Stabilităţii (DSC) sunt completate la BMW M135i xDrive de Performance Control, un program sportiv al DSC care optimizează comportamentul de direcţie al maşinii prin frânări controlate atent.

Intră în GALERIA FOTO

Direcţia M Sport special reglată şi frânele M Sport extrem de puternice se regăsesc şi pe lista de dotări standard pentru BMW M135i xDrive. La ieşirea de pe linia de asamblare, maşina sport de clasă compactă este echipată cu jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu opţiunea unor jante de 19 ţoli, din aliaj uşor, disponibile într-o varietate de modele.

Sistemul de evacuare cu două ţevi de eşapament facilitează livrarea puterii de la motor prin contracararea sa redusă, producând în acelaşi timp un acompaniament acustic caracteristic. Sunetul distinctiv este transmis şi în interior, unde este amplificat cu atenţie prin difuzoarele sistemului audio.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide