Deus Automobiles dezvăluie un nou teaser cu Vayanne, primul său hypercar electric

Autor: Mihai Morcovescu 24 mart. 2022 Știri auto

Deus Automobiles pregătește lansarea primului său hypercar electric, un automobil ce va debuta pe un segment din ce în ce mai competitiv. Compania austriacă a publicat un nou teaser referitor la viitorul superperformant vehicul cu emisii zero. Botezat Vayanne, acesta urmează să-și facă debutul pe 13 aprilie, în cadrul Salonului Auto de la New York.

Vayanne va oferi o autonomie de până la 1.000 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Hypercar-ul a fost dezv0ltat de Deus Automobiles în parteneriat cu Italdesign și Williams Advanced Engineering (WAE). Conform informațiilor oferite de austrieci, mașina beneficiază de un limbaj de design inspirat „de simetrie și de infinit”.

Oficialii companiei vieneze spun că vor urmări „să iasă în evidență într-un sector devenit din ce în ce mai competitiv”. Vayanne oferă o combinație de „concept inovator în ceea ce privește performanța, luxul și exclusivismul”.

Imaginile publicate astăzi vin la o săptămână după ce Deus Automobiles a publicat primul teaser cu bijuteria pe patru roți. În pozele de față se observă silueta de coupe a mașinii, elegantă și sportivă deopotrivă, notează britanicii de la Autocar.

Totodată, sunt vizibile farurile LED și grila frontală proeminentă, precum și o parte a ceea ce pare a fi o bandă LED pe post de stopuri. În plus, se distinge și o parte din difuzorul de mari dimensiuni, care este amplasat în secțiunea inferioară a spoilerului posterior.

Deocamdată, nu au fost dezvăluite detalii referitoare la grupul motopropulsor. Dar, platforma dezvoltată de Italdesign și WAE este capabilă să găzduiască două, trei și chiar patru motoare electrice. De asemenea, această arhitectură poate suporta baterii de până la 160 kWh pentru o autonomie potențială de până la 1,000 de kilometri.

Noul hypercar Vayanne va avea premiera mondială în ziua de 13 aprilie, la Salonul Auto de la New York.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Deus Automobiles


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide