Diesel sau benzină? Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să iei o decizie – VIDEO

Autor: Marius Vișan 17 apr. 2018 Știri auto
Diesel sau benzină? Lucruri pe care trebuie să le ştii înainte să iei o decizie – VIDEO

Chiar dacă pe piaţă există şi maşini electrice, cei mai mulţi şoferi au de ales între cele cu motoare cu ardere internă. După scandalul Dieselgate, piaţa de maşini a suferit o schimbare drastică, motoarele pe motorină scăzând simţitor în popularitate. Tot mai multe ţări anunţă că nu peste mulţi ani ele vor fi interzise în totalitate.

Pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă şi au oarece dubii, cei de la Carwow au făcut o comparaţie între o maşină pe motorină şi una pe benzină. Au ales două Renault Kadjar în aceeaşi versiune de echipare, la care difera doar motorizarea, şi le-au comparat în următoarele 10 puncte:

1. „Demonizarea” maşinilor diesel – După cum spuneam, la asta a contribuit scandalul emisilor. Maşinile pe motorină poluează într-adevăr mai mult, dar s-au făcut unele progrese, iar maşinile moderne beneficiază de sisteme care reduc considerabil cantitatea de emisii. 

2. Poluarea –  La acest capitol sunt comparate ambele versiuni, iar concluzia ar fi că ambele maşini poluează, cu diferenţa că motoarele pe benzină afectează schimbările climatice, în timp ce cele pe motorină afectează sănătatea oamenilor. 

3. AdBlue şi maşinile diesel – Acesta este un lichid format dintr-o treime uree (evident, tratată chimic), în rest fiind vorba de apă deionizată. Aditivul AdBlue este injectat în evacuare, unde vaporizarea acestuia duce la descompunerea în amoniac şi dioxid de carbon, primul element având rolul de a reduce catalitic emisiile de NOx, transformându-le în apă şi azot simplu N2. 

4. Popularitatea – În acest domeniul dezavantajul este de partea motoarelor diesel. Calculele din UK arată că popularitatea maşinilr disele, în 2011, era la 51 de procente, acum aflându-se la 44 %.

5. Preţ de achiziţie – Un Kadjar pe motorină este mai scump cu 2000 de lire.

6. Costuri – Din punct de vedere al consumului, un diesel este mai avantajos.

7. Performanţe pentru diesel – Are nevoie de 11 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 de km. 

8. Performanţe pentru benzină – Doar 10 secunde îi trebuie pentru a atinge suta. 

9. Confort – Şi aici maşina pe benzină stă mai bine. Este mai puţin zgomotoasă, şi produce mai puţine vibraţii faţă de un diesel.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide