Dilema românului: Dacia Duster nou-nouță sau SUV Volvo la mâna a doua?

Autor: Marius Vișan 06 iul. 2021 Știri auto

De multe ori, când vine vorba de achiziția unei mașini, dilema românului este dacă să își cumpere o Dacia Duster nou-nouță sau SUV la mâna a doua?

În acest moment Dacia Duster este ”pe val”. Toată Europa îl apreciază pentru că are un preț accesibil. În țara noastră cel mai accesibil Duster pornește de la 12.450 de euro prin Rabla. Însă vorbim de un model cu mai puține dotări. Tocmai de aceea mulți clienți sunt tentați să cumpere o mașină la mâna a doua, dar mai bine dotată.

Volvo XC60 SH sau Dacia Duster nou-nouță?

Cu 12.400 de euro se poate cumpăra un Volvo XC60 de pe Mobile.de. Exemplarul găsit de noi a fost fabricat în anul 2010, are un rulaj de 164.000 km, motor diesel de o capacitate cilindrică de 2.400 cm³ cu o putere de 151 kW (205 CP), transmisie automată precum și tracțiune integrală.

De partea cealaltă, dotarea notabilă a lui Duster ar fi motorul cu instalația pentru alimentare dublă (benzină și GPL) montată din fabrică.

Dacă ar fi să vorbim despre siguranță Volvo stă mult mai bine. Modelul a primit maximum de cinci stele la testele Euro Ncap, pe când Duster doar trei.

Intră în GALERIA FOTO

Avantajele unui SUV

Dacă aveți o familie numeroasă, este posibil să nu puteți transporta tot ce v-ați propus la plecarea în concediu, decât dacă conduceți un SUV. Pe de altă parte, dacă vreți să folosiți mașina doar pentru transport, ridicați hayonul, rabatați bancheta din spate iar compartimentul de încărcare crește considerabil.

Înainte de achiziționa o mașină rulată nu uitați să o verificați pe site-urile de specialitate. Pentru asta aveți nevoie de VIN-ul mașinii.

Verificarea istoricului unei mașini rulate este foarte importantă, iar pentru asta există site-uri specializate care îl ajută pe potențialul client să afle cât mai multe detalii despre autoturismul pe care vrea să-l cumpere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide