Din 1 august sistemul de transport din Regiunea București-Ilfov s-a schimbat în mod substanțial

Autor: Marius Vișan 02 aug. 2021 Știri auto
Din 1 august sistemul de transport din Regiunea București-Ilfov s-a schimbat în mod substanțial

De la 1 august 2021 sistemul de transport din întreaga Regiune București-Ilfov s-a schimbat în mod substanțial. Începând de luna aceasta a fost implementat conceptul de linii metropolitane care reunește toate liniile urbane, regionale și expres. Totodată se aplică tariful temporal și se va face integrarea ofertei tarifare cu cea a metroului.

Noua ofertă tarifară prezintă multiple avantaje pentru călători. Aceasta facilitează utilizarea transportului public terestru și cu metroul, așa cum se întâmplă în toate capitalele europene, unde transportul în comun reprezintă o soluție pentru fluidizarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la transportul individual.

Începând cu 1 august Noile abonamente oferă călătorilor mai multă flexibilitate

Introducerea conceputului de linii metropolitane și aplicarea tarifului temporal vor permite călătorilor să utilizeze mai multe mijloace de transport public. Acestea vor putea fi accesate prin validarea unei singure călătorii. Integrarea cu metroul va permite călătorilor să schimbe modul de transport de suprafață cu cel subteran.

Noile abonamente au o valabilitate de 24 ore, 72 ore, 7 zile, 1 lună, 6 luni și 12 luni. Ele oferă călătorilor mai multă flexibilitate. Abonamentele de 24 ore și 72 ore au o valabilitate chiar de 24 ore, respectiv 72 ore, spre deosebire de vechiul abonament de 1 zi, care era valabil doar câteva ore dacă era achiziționat în a doua parte a zilei.

Noul abonament lunar metropolitan are același preț ca vechiul abonament lunar expres (care oferea posibilitatea călătorilor de a utiliza doar liniile 780, 781 și 783) și este mai mic decât prețul vechiului abonament lunar valabil pe toate liniile regionale.

Validatoarele care funcționează pe vehiculele tuturor celor patru operatori de transport din zona metropolitană vor recunoaște atât vechile titluri de călătorie, cât și noile bilete integrate în sistem.

Titlurile de 1,30 lei vor fi recunoscute de către Sistemul Automat de Taxare ca fiind bilete de 3 lei. Acestea vor fi valabile 90 de minute pe toate liniile de suprafață.

Noua politică tarifară a transportului în comun de suprafață din regiunea București-Ilfov, corelată cu cea a Metrorex, este aplicată din 1 august.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: STB


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide