Din 2018, toate maşinile noi vândute în UE trebuie să poată suna singure la 112

Autor: Adrian Mihălţianu 18 mart. 2015 Știri auto

Parlamentul European a decis, cu 26 de voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, ca toate maşinile noi vândute în Uniunea Europeană să fie dotate cu tehnologia eCall, care apelează automat numărul european de urgenţă 112 în cazul unui accident, fără intervenţia şoferului.

Potrivit Automotive News Europe, măsura va intra în vigoare în luna martie 2018, ceea ce înseamnă că mai sunt trei ani până când toţi producătorii trebuie să adopte această tehnologie în modelele lor de serie.

Unele mărci oferă deja eCall

Pe piaţa de pe Bătrânul Continent există deja maşini care au această tehnologie, însă măsura adoptată de Parlamentul European va obliga producători ca Dacia – care nu oferă dotări de ultimă oră – să monteze sistemul de apelare automată chiar şi pe cele mai ieftine variante de echipare.

În ceea ce priveşte infrastructura necesară, parlamentarii europeni au adoptat în 2014 o regulă care spune că toate statele membre UE trebuie să-şi pună la punct sistemele de telecomunicaţii până în octombrie 2017 pentru a asigura funcţionalitatea sistemului eCall.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide