Directorul Renault, despre impactul maşinilor second hand asupra siguranţei rutiere

Autor: Mediafax 26 oct. 2017 Știri auto
Directorul Renault, despre impactul maşinilor second hand asupra siguranţei rutiere

Directorul general al Grupului Renault România şi preşedintele Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, consideră că importul maşinilor second hand are un impact negativ în România asupra mediului şi siguranţei rutiere, problema fiind expusă deja autorităţilor centrale.

Yves Caracatzanis a declarat, joi, la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă, că până în luna octombrie vor fi înmatriculate peste 500.000 de autovehicule second hand, din care peste 70% au peste 10 ani vechime.

”În ceea ce priveşte importurile de autovehicule second hand, până în luna octombrie a acestui an vor fi înmatriculate peste 500.000 de astfel de autovehicule, din care peste 70% au peste 10 ani vechime, iar tot ceea ce aduce cu sine această vârstă a autovehiculului are un impact asupra mediului şi siguranţei rutiere. La nivel naţional ponderea este de un vehicul nou înmatriculat la cinci autovehicule second hand importate. Am discutat această problemă cu autorităţile centrale deoarece impactul este negativ asupra României, al românilor, din punct de vedere al mediului, al siguranţei rutiere şi al taxelor colectate. Este important şi pentru industria auto, pentru o ţară care are doi constructori auto”, a spus Caracatznis.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX care este soluţia la problema ridicată, directorul general al Renault România a răspuns că aceasta este dezvoltată de autorităţile centrale, iar el nu doreşte să se substituie acestora.

Directorul general al Renault România a avut, joi, o întâlnire la Prefectura Cluj cu prefectul Aurel Cherecheş.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide