Distracție cu ATV-uri în zona protejată grindul Chituc (comuna Corbu). Cum au fost așteptați la întoarcere contravenienții? VIDEO

Autor: Marius Vișan 08 sept. 2020 Știri auto

Pandemia i-a obligat pe mulți români să-și petreacă vacanțele în țară, iar cu această ocazie locuri care în trecut erau, în mare parte pustii, au devenit locuri de atracție pentru cei care vor să evite aglomerația. Grindul Chituc, comuna Corbu, este unul dintre ele.

Cineva a filmat cum mai mulți turiști au intrat cu ATV-urile într-o arie protejată din județul Constanța. Din imaginile postate pe Facebook se poate observa cum în zona grindului Chituc sunt mai multe ATV-uri care circulă cu viteză mare pe țărm.  Se poate observa cum mai multe păsări din rezervație încearcă zboară speriate din calea celor care s-au aventurat pe grindul maritim.

VIDEO

Csibi Magor, activist de mediu, a declarat la Digi24 că acest gen de fapte sunt des întâlnite, dar foarte rar autoritățile intervin.

Contravenienții au fost așteptați la întoarcere pentru a fi amendați

În replică, Ioan Bucur, șef serviciu Razim-Sinoe din cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării, a explicat că ATV-urile au ocolit bariera de la intrare, au luat-o pe lângă postul de poliție, pentru că în zonă sunt foarte multe drumuri ocolitoare, inclusiv prin stufăriș.

Contravenienții erau așteptați de autorități la întoarcere pentru a fi amendați, care s-au mobilizat după ce imaginile au apărut în spațiul public.

„În fiecare săptămână găsim oameni care încalcă legea. De aceea am și cerut ajutorul poliției, al jandarmeriei”, a declarat Ioan Bucur. Oficialul spune că acești oameni au foarte mult tupeu și în general nu recunosc nimic sau spun că nu știau că e zonă protejată.

Amenzile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alexandru Strugariu / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide