Ditamai judeţul a recurs la ultima metodă de speriat Guvernul

Autor: Alexandru Banu 20 mart. 2017 Știri auto
Ditamai judeţul a recurs la ultima metodă de speriat Guvernul

Guvernul face experimente proaste, periculoase şi neasumate cu vieţile oamenilor. Zi de zi, de când s-a înscăunat, cu tot cu ordonanţe pentru EL şi promisiuni SF onorate numai pentru unii angajaţi în serviciile publice. Poliţiştii au cerut să li se aducă salariul minim la 1.450 de lei, cota brută minimă legală. Acum, el porneşte de la 600 de lei (cota din 2009) şi se adaugă sporuri. În total, 40.000 de poliţişti au luat mai puţini bani decât li s-ar fi cuvenit.

Direcţia financiară a spus că un maximum de 300 de lei e prevăzut pentru măririle salariale ale poliţiştilor, iar ministra Carmen Dan nu a putut să facă mai mult pentru ei. De aici au pornit şi protestele din ultima săptămână. Astfel, s-a ajuns la o situaţie mult mai periculoasă care împunge în conştiinţa probabil nulă a Guvernului. Conform unei publicaţii online de ştiri din România, poliţiştii din Dolj nu mai dau amenzi de azi, ci doar avertismente până se vor recalcula salariile de bază la salariul minim net pe ţară. Sindicaliştii din Europol spun că poliţiştii aduc lunar la buget 20 de mil. de euro din amenzile date pe stradă – conform unei surse de ştiri online din România.

Liderul sindical al poliţiştilor din Dolj spune că sancţionarea numai cu avertisment e legală, conform Ordonanţei No. 2 din 2001. Bineînţeles că măsura nu se aplică celor care încalcă grav legea. Vă rugăm să nu vă bazaţi pe îngăduinţa poliţiştilor din Dolj şi să conduceţi legal 100%. Pentru că aşa e civilizat şi normal.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide