Divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac va fi achizițonată de compania Autonom

Autor: Marius Vișan 25 ian. 2022 Știri auto
Divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac va fi achizițonată de compania Autonom

Autonom și Grupul Țiriac au semnat un acord pentru achiziția Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) – un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei și active în valoare de peste 200 milioane de lei.

Astfel, două dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din piața serviciilor de leasing operațional, cu viziuni compatibile în ceea ce privește centrarea pe clienți, avansează spre o nouă etapă în construcția unui business mai puternic în sectorul mobilității.

Țiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piața locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul Grupului Țiriac, în peste 4.500 de contracte și respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

Prin acest pas, Autonom își întărește poziția pe piața de leasing operațional din România și depășește semnificativ pragul de 10.000 de mașini.

Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuție prin care clienții băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Tranzacția va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenței. Consultanții implicați au fost RTPR și Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto.  Compania oferă soluții moderne de mobilitate și finanțare precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, corporate car sharing, asistență rutieră, abonamente de spălătorie auto și închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o rețea națională unică, prezentă în 33 de orașe din România. Autonom este prezent și în Ungaria și Serbia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autonom / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide