DN1A s-a surpat la Babarunca. Nu mai există niciun drum pentru camioane între București și Brașov

Autor: Cristian Agatie 01 aug. 2021 Știri auto

Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române a anunțat că DN1A (Ploiești – Cheia – Brașov) s-a surpat în zona localității Babarunca. În acest moment, camioanele cu masa mai mare de 7,5 tone nu mai au nicio cale pentru a ajunge de la București la Brașov. Autoritățile au intrat în alertă pentru remedierea situației.

Intră în Galeria FOTO

Traficul greu între București și Brașov este complet blocat în acest moment, după surparea ultimului drum deschis camioanelor între cele două localități. Drumarii intervin în regim de urgență pentru restabilirea acestei conexiuni, care este vitală nu doar pentru traficul greu, ci și pentru cei care ocolesc Valea Prahovei în weekend. Singurele mașini care pot circula pe DN1A în aceste moment sunt cele cu masă mai mică de 7,5 tone, circulația desfășurându-se alternativ, pe banda rămasă intactă.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe sensul către Ploiești al DN1A Brașov-Ploiești, la kilometrul 168, în apropierea localității Babarunca, județul Brașov, în urma condițiilor meteo din ultima perioadă, a avut loc o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 30 – 40 de metri. Traficul rutier este restricționat pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone”, se arată într-un comunicat Infotrafic.

DN1A s-a surpat la Babarunca. Ce soluții au șoferii de camioane pentru a ajunge de la București la Brașov

În aceste momente, drumarii de la Regionala de Drumuri Braşov intervin în regim de urgenţă pentru stabilizarea taluzului cu umpluturi. Pentru a pune şoseaua în siguranţă sunt însă necesare şi lucrări în albie, ceea ce va duce la întârzieri în restabilirea traficului. În zonă, apele râului Târlung au săpat în malul de pământ, iar şoseaua este afectată pe o bandă din cele două.

DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele era singura rută între Bucureşti şi Braşov pe care era permis traficul greu după ce, la Podul Azuga, pe DN1 Valea Prahovei s-a introdus interdicţie pentru camioane inclusiv pe timpul nopţii. De asemenea, pe DN73 Piteşti – Braşov este restricţie la podul de lângă Rucăr iar pe DN10 Buzău – Braşov, la podul de peste Siriu, în judeţul Buzău. În plus, în condiţii de aglomeraţie pe DN1 în staţiunile prahovene, Poliţia Rutieră deviază circulaţia pe DN1A dinspre Braşov spre Ploieşti.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide