Doar 3 exemplare ale ediției limitate BMW THE 8 X Jeff Koons vor ajunge în România

Autor: Cristian Gubandru 07 mai 2022 Știri auto

Trei clienţi din România urmează să primească exclusivul model BMW THE 8 X Jeff Koons produs în 99 exemplare. Acesta este un BMW M850i xDrive Gran Coupé creat într-o colaborare între artistul american Jeff Koons şi BMW.

BMW şi Koons, la începutul lui 2020, au decis asupra unei ediţii limitate a noului BMW Seria 8 Gran Coupé, care a avut premiera mondială în ianuarie 2022.

Două modele BMW THE 8 X Jeff Koons sunt finalizate în fiecare săptămână

Modelul este pregătit manual la fabrica BMW din Leipzig de o echipă. Sunt necesare 200 de ore de muncă numai pentru vopsirea manuală a modelului care combină 11 culori diferite pentru exterior. Două modele sunt finalizate în fiecare săptămână.

Un model din serie a fost vândut luna trecută la o licitaţie caritabilă Christie’s ce a avut loc la New York pentru suma de 475.000 USD.

Iniţiat de francezul Hervé Poulain, pilot de curse şi pasionat de artă, şi conceput în colaborare cu fondatorul BMW Motorsport, Jochen Neerpasch, primul BMW Art Car a fost comandat atunci când ambii i-au cerut lui Alexander Calder să creeze designul maşinii de curse BMW a lui Poulain în 1975.

De atunci, 19 artişti din întreaga lume au creat automobile BMW ale vremurilor lor. Modelele BMW Art Cars semnate de Roy Lichtenstein, Esther Mahlangu, Jenny Holzer, Andy Warhol, David Hockney, Ólafur Elíasson, Frank Stella, Robert Rauschenberg, Cao Fei şi John Baldessari, printre alţii, sunt toate inspirate de evoluţiile în artă, design şi tehnologie.

Jeff Koons a proiectat cel de-al 17-lea BMW Art Car în 2010, BMW M3 GT2, care a concurat şi în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Anul trecut, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de angajament cultural al BMW Group anul trecut, Art Cars au intrat în universul digital şi de atunci sunt prezentate în augmented reality. Prin aplicaţia gratuită Acute Art, sculpturile digitale rulante sunt accesibile oricui de pe mapamond în orice moment.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide