Dodge Durango SRT Hellcat – Acesta este cel mai puternic SUV din lume

Autor: Elena Luchian 03 iul. 2020 Știri auto

Dodge Durango SRT Hellcat este cel mai puternic SUV din lume. Lamborghini Urus ajunge la nivelul lui doar după tuning.

GALERIE FOTO

Dodge Durango SRT Hellcat are motor V8 de 6,2 litri, care dezvoltă 720 de cai putere și un cuplu de 874 Nm. Jeep Grand Cherokee Trackhawk trebuie să se mulțumească cu locul 2 cu cei 710 cai putere ai săi. Lamborghini Urus are doar 650.

Durango SRT Hellcat are transmisie automată cu opt trepte și tracțiune integrală. Modelul accelerează de la 0 la 96 km/h în aproximativ 3,5 secunde, are nevoie de 11,5 secunde pentru a parcurge un sfert de milă, iar viteza sa maximă este de 290 km/h.

SUV-ul preia suspensia sport a sedanului Charger SRT Hellcat, dar inginerii de la Dodge au operat o serie de modificări, pentru a o adapta în funcție de necesitățile modelului cu gardă mare la sol.

Mașina beneficiază și de un sistem de frânare performant, Brembo, care integrează discuri de 401 milimetri pe puntea față și de 351 milimetri pe puntea spate. Mașina aleargă pe jante de 20 de inci cu anvelope Pirelli Scorpion Zero. De 35,4 metri are nevoie pentru a frâna de la 96 km/h.

Dodge Durango SRT Hellcat, un look pe măsura cifrelor

Dodge Durango SRT Hellcat are un look pe măsura performanțelor. Are o priză uriașă de aer pe capotă, bare robuste, faruri LED în formă de Boomerang și un eleron în continuarea acoperișului. Modelul este echipat cu un difuzor de aer agresiv, iar stopurile sunt unite de două benzi LED.

La bord, șoferul va primi un instrumentar de bord digital și un ecran tactil de 10,1 inci. Acesta va putea regla parametrii direcției, transmisiei, suspensiei și motorului prin intermediul sistemului Performance Pages. Scaunele sunt îmbrăcate în piele Nappa și prezintă sistem de încălzire și ventilație. Treptele pot fi schimbate și prin intermediul padelelor de pe volanul cu partea inferioară aplatizată.

Dodge este producătorul care, în 2014, prezenta cel mai puternic sedan al lumii, Dodge Charger SRT Hellcat cu 727 de cai putere și 880 Nm, dezvoltați de aceeași unitate V8 HEMI de 6,2 litri.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide