Dodge prezintă ediția specială Challenger Shakedown, primul dintre cele șapte modele din seria „Last Call”

Autor: Mihai Morcovescu 25 aug. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Dodge anunță lansarea unei noi ediții speciale pentru modelul Challenger, intitulată Shakedown. Acesta este primul dintr-o suită de șapte modele din seria „Last Call”, care va marca sfârșitul carierei de peste cinci decenii a faimosului muscle-car.

În afară de aceasta vor mai fi dezvăluite încă șase ediții speciale. Ultima dintre ele își va face debutul pe 21 septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Les Vegas – SEMA 2022.

Dodge Challenger Shakedown

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Sfârșitul carierei pentru emblematicul muscle-car Dodge Challenger se apropie cu pași repezi. Reprezentanții mărcii deținută de Grupul Stellantis au anunțat în urmă cu un an că legendarul model echipat cu motor termic va fi scos din fabricație în 2023. Succesorul acestuia va fi un automobil complet electric.

Pentru a marca așa cum se cuvine momentul, cei de la Dodge au creat noua serie finală denumită „Last Call”. În următoarele patru săptămâni vor fi lansate șapte ediții speciale, iar prima dintre acestea se numește Shakedown.

Noul Dodge Challenger Shakedown aduce un omagiu conceptului cu același nume prezentat la SEMA în 2016. Vehiculul era bazat pe prima generație Challenger, care a debutat în 1971.

Din punct de vedere estetic, ediția specială Shakedown este vopsită în aceeași nuanță de gri închis. Caroseria se distinge prin clasicele dungi negre și roșii, care se întind de pe capotă până pe capacul portbagajului.

Capota lui Challenger Shakedown găzduiește o imensă priză de aer. De asemenea, pe aripile față a fost imprimată inscripția „392” vopsită în roșu. Acest număr reprezintă capacitatea cilindrică a motorului, exprimată în inch cubi.

Aspectul exterior este completat de o serie de embleme speciale R/T pe grila frontală și de jantele de 20 de inch, care ascund un set de frâne Brembo cu șase pistoane vopsite în roșu.

Motor HEMI de 6,4 litri și 485 CP

La interior regăsim aceleași accente roșii și embleme speciale Shakedown. Tapițeria scaunelor este realizată dintr-o combinație de piele Nappa neagră și Alcantara, care prezintă cusături contrastante roșii. Aceleași cusături se regăsesc și pe consolă și volan, în timp ce centurile de siguranță sunt colorate în nuanța Demonic Red.

Americanii au anunțat că vor fi produse doar 1.000 de exemplare ale lui Challenger Shakedown. 500 dintre acestea vor primi pachetul R/T Scat, care conține o nuanță de gri mai deschisă și jante vopsite în negru lucios. Celelalte 500 de unități vor primi pachetul R/T Scat Widebody, care oferă jante vopsite într-o nuanță de negru care imită carbonul.

Sub capota ediției speciale Challenger Shakedown a fost montat un motor HEMI V8 de 6,4 litri, care livrează 485 CP.

Următoarea ediție specială Dodge Challenger din seria Last Call va fi prezentată în ultima zi a lunii august. Toate modelele vor primi o plăcuță specială la motor cu numele seriei finale. Dodge spune că primele mașini vor fi livrate în primăvara lui 2023.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dodge


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide