Dodge Viper ACR, un muscle car cu tot downforce-ul din lume [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 09 mai 2015 Știri auto

Cel mai recent Viper este şi „cel mai rapid Viper omologat de stradă produs vreodată”, aşa cum probabil te aşteptai. Şi, prin modul în care arată, pare pregătit să muşte din orice rival. El este Dodge Viper ACR, cel mai lipit de asfalt Viper din istorie.

Monstrul V10 de sub capota imensă a lui Viper produce acum 654 de cai-putere (şi 812 Newtoni-metru), cifre remarcabile pentru un motor aspirat. Pardon, nu este doar remarcabil. Dodge spune că aceasta este cea mai mare cifră de cuplu produsă, până în acest moment, de un motor aspirat.

Încă nu se ştiu cifrele de performanţă, însă merită menţionat faptul că toate aceste articifii ale kitului exterior au un singur scop: forţă de apăsare. Conform Dodge, Viper ACR produce un downforce de o tonă la o viteză de 285 km/h. Ca să uşureze lucrurile în raport cu alţii, Dodge a menţionat că este „maşina cu cea mai mare forţă de apăsare, produsă în serie”.

Mai mult de atât, are distribuţie a maselor pe punţi de 50:50. Nu are cum să te lase neimpresionat maşina asta. Nu că înainte ar fi fost uşor de trecut cu vederea…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide