Donkervoort F22: un supercar ediție limitată cu 500 CP și viteză maximă de 290 km/h

Autor: Adrian Somai 12 dec. 2022 Știri auto

Donkervoort anunță lansarea unui nou supercar cu 500 de cai putere sub capotă și care urmează să fie produs într-o serie limitată de numai 75 de exemplare. Este vorba despre noul model F22, un nou exemplar al olandezilor ce se anunță a fi extrem de interesant din toate punctele de vedere.

Donkervoort nu este un nume care să apară mereu pe prima pagină a publicațiilor de specialitate, însă despre noul supercar F22 merită vorbit fără doar și poate. Noul model înlocuiește în gama constructorului olandez vechiul D8 GTO, un alt model foarte interesant al olandezilor. Noul F22 urmează să fie construit într-o ediție limitată de numai 75 de exemplare, însă oficialii producătorului anunță că primele 50 au fost deja vândute, potrivit Carscoops.

La capitolul estetic, F22 mizează pe o înfățișare nouă, dar care arată chiar bine. Observăm însă și câteva detalii clasice, precum roțile expuse și evacuarea montată pe lateral. De asemenea, putem remarca și portierele cu deschidere verticală sau plafonul detașabil confecționat din fibră de carbon.

Mai departe, la nivelul habitaclului regăsim scaune Recaro, centuri de siguranță în șase puncte și un iPad mini care înlocuiește display-ul central. Portbagajul supercarului are un volum de depozitare de 298 de litri.

Motor de 2.5 litri și 500 de cai putere

Lucrurile mai interesante abia acum urmează însă. Supercarul olandez este echipat cu o unitate de 2.5 litri, furnizată de cei de la Audi, capabilă să dezvolte 500 de cai putere și un cuplu maxim de 640 Nm. Transmisia este realizată prin intermediul unei cutii manuale cu cinci trepte, puterea fiind transmisă punții spate.

În aceste condiții tehnice, Donkervoort F22 se poate lăuda cu o accelerație de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în 2.5 secunde. În același timp, sprintul până la 200 km/h poate fi realizat în 7.5 secunde. Viteza maximă a supercarului ajunge până la 290 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Donkervoort


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide