Dotări care, la Mercedes-Benz, sunt cu totul altfel decât la alte mașini

Autor: David Andrei 07 aug. 2020 Știri auto

Mercedes-Benz este compania care conduce segmentul de lux la capitolul vânzări, în fața eternilor rivali BMW și Audi. Dar constructorul premium cu sediul la Stuttgart își echipează modelele cu dotări complet diferite față de cele care se regăsesc la modelele companiilor rivale. Despre ce este vorba?

GALERIE FOTO

În 1886, Carl  Benz și-a patentat invenția. Benz Patent Motorwagen era primul vehicul cu propulsie exclusiv pe benzină, care nu avea nevoie să fie tras de cai. În 1888, soția lui Carl Benz, Bertha, pleca de acasă în prima călătorie pe o distanță mare, de la Mannheim la Pforzheim, 104 kilometri, cu ceea ce avea să devină prima mașină din istorie.

La distanță de aproximativ trei ani de la invenția lui Benz, Gottlieb Daimler și amicul său Wilhelm Maybach creau și ei un triciclu cu motor pe benzină. A fost începutul poveștii care astăzi poartă denumirea de Mercedes-Benz. Este numele unei companii care încearcă să facă lucrurile altfel. Așa se explică faptul că modelele casei de lux germane au la bord dotări complet diferite față de modelele altor producători.

Reglajul scaunelor electrice

Reglarea poziției scaunelor electrice se efectuează, la modelele Mercedes-Benz, cu ajutorul unor butoane amplasate în portiere. Acestea “desenează” perfect scaunul pe fețele ușilor. Astfel, șoferul și pasagerul din față pot regla de acolo poziția spătarului, a tetierei, înălțimea și lungimea șezutului.

La fel se reglează și scaunele individuale care iau locul banchetei spate la versiunile de top ale limuzinei Mercedes-Benz Clasa S.

Selectorul transmisiei automate

De obicei, selectorul transmisiei automate este ușor de găsit. Se află în consola centrală, între cele două scaune, cu mici variațiuni ale poziției și formei. La modelele Mercedes-Benz însă, lucrurile stau cu totul altfel. Selectorul se află pe coloana de direcție, pe partea dreaptă Da, exact! Acolo unde, în mod normal, s-ar afla maneta de control a ștergătoarelor. Așa se face că, un șofer neobișnuit cu această configurație, va acționa selectorul atunci când va dori să șteargă, de fapt, parbrizul.

Maneta ștergătoarelor

Evident, prezența selectorului transmisiei în partea dreaptă a forțat relocarea manetei ștergătoarelor în partea stângă, acolo unde poate fi confundat cu maneta pentru semnalizare.

Frâna de parcare

Mercedes-Benz a găsit mereu o poziție inedită și pentru frâna de parcare. Aceasta a migrat în stânga, către portieră, acolo unde multe mașini au clapeta pentru deschiderea capotei motorului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide