Două persoane au murit într-un accident cu o Tesla: „Nimeni nu conducea mașina”

Autor: Marius Vișan 19 apr. 2021 Știri auto

Doi bărbați și-au pierdut viața după ce mașina Tesla în care călătoreau a ieșit de pe carosabil și s-a izbit de un copac. Oficialii care investighează accidentul spun că niciuna dintre cele două victime nu conducea vehiculul în momentul impactului.

Accidentul a avut loc în statul american Texas. Mașina a ieșit de pe șosea, a lovit un copac și a izbucnit în flăcări. Circula cu viteză mare și nu a reușit să ia corect o curbă.

Patru ore le-a luat pompierilor să stingă focul, după care au găsit trupurile a doi bărbați. Unul dintre ei era în față, pe scaunul pasagerului, celălalt era pe bancheta din spate.

Polițiștii au sunat la Tesla pentru a afla cum se stinge un incendiu produs de bateriile mașinii

Autoritățile au spus că au folosit 32.000 de galoane de apă (aproximativ 121.200 de litri) pentru a stinge flăcările, deoarece bateriile vehiculului au continuat să se aprindă. La un moment dat polițiștii au trebuit să sune la compania Tesla pentru a întreba cum să stingă focul produs de baterii.

Pentru incendiile în care sunt implicate mașini electrice, intervenția și stingerea acestora sunt mai dificile. În cazul incendiilor cauzate de acumulatori bazați pe litiu, Tesla sugerează că stingerea poate dura chiar și 24 de ore, din cauza reacțiilor chimice.

Intră în GALERIA FOTO

Poliția nu a găsit pe nimeni pe locul șoferului

În ultima perioadă, autoritățile americane au deschis aproximativ 30 investigații cu privire la accidente în care au fost implicate vehicule Tesla. Mai multe persoane și-au pierdut viața în accidente după ce au folosit funcția “Autopilot” a mașinilor Tesla.

Acest nou accident vine într-un moment în care compania se pregătește să lanseze un software actualizat de conducere complet automată. Zilele trecute, Elon Musk a împărtășit pe Twitter rezultatul unui raport care ar demonstra că mașinile Tesla pe pilot automat au un risc de 10 ori mai mic de accident decât un vehicul normal, informează Digi24.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Deven Clarke / Twitter.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide