Două vehicule blindate au ajuns în Coreea de Nord deşi restricţiile sunt dure. Beneficiarul nu poate fi decât Kim Jong-un

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Două Mercedes-Maybach S600 blindate au fost trimise din Rotterdam cu destinaţia Coreea de Nord, relatează Digi24.ro. Astfel de livrări de produse de lux sfidează sancţiunile impuse Phenianului.

Maşinile, în valoare de 500 de mii de euro fiecare, au trecut pe vapor prin China, Japonia, Coreea de Sud şi Rusia, ajungând apoi la destinaţia lor finală: Phenian. Aici nu ar putea fi decât un singur posibil client: Kim Jong-un.

Transportul celor două maşini a fost dezvăluit într-un raport al C4ADS, organizaţie internaţională non-profit care se ocupă cu analiza şi strângerea de informaţii în legătură cu conflicte globale şi probleme de securitate transnaţională.

Organizaţia concluzionează că Phenianul şi-a dezvoltat o reţea complexă pentru a putea obţine produse de lux şi a evita controalele. Raportul acestora arată că în Coreea de Nord au ajuns 803 de maşini de lux din 2015 până în 2017, majoritatea lor de la companii ruseşti.

 Comentarii
Inchide