Dovada (video) că un burnout nu îţi distruge numai anvelopele

Autor: Andrei Ştirbu 31 iul. 2014 Știri auto
Dovada (video) că un burnout nu îţi distruge numai anvelopele

Nu vrem să-ţi stricăm surpriza neplăcută, aşa că îţi spunem de pe-acum că s-ar putea să te plictiseşti un pic în timp ce protagonistul filmării scoate tot ce are mai bun din V8-ul de patru litri, cu 253 de cai-putere, al Lexusului SC400. Partea spectaculoasă (şi dureroasă pentru protagonistul nostru) începe abia la minutul 2:17, când fumul se dispersează şi ce rămâne este o roată descălţată, cu etrierul în flăcări

Dacă te întrebi de ce a luat foc frâna… ei bine, ca să faci un burnout, timp de două minute, în acelaşi loc, trebuie să apeşi şi frâna. În cazul maşinilor cu tracţiune pe spate în special, raportul de frânare pe punţi ajunge şi la 80/20 faţă/spate. Dacă te întrebi de ce altora care fac burnout nu li se întâmplă asta… ei bine, aceia au un dispozitiv care le taie presiunea sistemului de frânare de pe puntea spate. Da, aceia sunt profesionişti. Acesta este un amator îndrăzneţ care ne-a exemplificat teoria antemenţionată. 

… iar dacă ţi-ai stârnit cheful de a vedea fum, fum, fum şi iarăşi fum, îţi propunem să vizionezi şi cel mai elegant burnout pe care l-am văzut noi în ultimul timp. Sau cel mai… amplu, demn de record mondial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide