A tras dreapta de volan când a văzut că un TIR se apropia din sens opus. Reacția i-a salvat viața

Autor: David Andrei 19 mai 2021 Știri auto

O depășire neregulamentară era să producă o adevărată tragedie. Un șofer a reacționat rapid și a putut evita impactul frontal. A tras dreapta de volan când a văzut că un TIR se apropia din sens opus.

GALERIE FOTO

Acesta este șoferul care ar trebui să primească un premiu pentru reacția rapidă pe care a avut-o în momentul în care a văzut că un TIR se îndreaptă direct spre el. Dar cel mai probabil, este doar mulțumit că este în viață.

Imaginile au fost surprinse chiar de camera sa de bord. Pe filmare se poate observa cum un șofer de TIR se angajează în depășirea unei autoutilitare fără să țină cont că sensul opus nu era liber. Acesta trece peste marcajul care desparte cele două sensuri și se îndreaptă în viteză către un autoturism care circula regulamentar. Doar reacția rapidă a celuilalt șofer a evitat o tragedie. Cu un calm ieșit din comun, acesta a tras dreapta de volan, intrând pe acostament.

Incidentul a avut loc pe un drum județean aflat în apropiere de Cluj-Napoca, pe 15 mai. Imaginile au fost preluate de Monitorul de Cluj.

VIDEO:

Alți șoferi nu au putut reacționa la timp și au fost victime ale impactului frontal cu vehicule din sens opus

Șoferul care a tras dreapta de volan și a evitat impactul frontal cu un TIR care venea din sens opus se poate considera norocos. Din păcate, aproape zilnic sunt raportate accidente fatale de acest tip.

Marți dimineața, la Nistorești, județul Prahova, într-o zonă a Drumului Național 1 în care nu există despărțitoare de sens, cinci persoane și-au pierdut viața. Impactul devastator a avut loc după ce unul dintre vehiculele implicate a intrat pe contrasens.

Alte două persoane au fost transportate la spital cu răni minore. O a treia mașină a fost acroșată, dar cei aflați la bord nu au necesitat îngrijiri medicale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide