Drezina, noul mijloc de transport ecologic folosit de diplomații ruși în Coreea de Nord

Autor: George Cristea 26 feb. 2021 Știri auto

Drezina este noul mijloc de transport ecologic folosit de diplomații ruși în Coreea de Nord. Scenele incredibile au fost filmate la plecarea din Coreea de Nord, după închiderea granițelor.

Intră în Galeria FOTO

Mulți pledează pentru înlocuirea mașinilor poluante cu mijloace de transport acționate prin forța mușchilor, așa cum sunt bicicletele. Se pare însă că în Coreea de Nord acest trend a fost împins la extrem. Desigur, măsurile eco nu au legătură cu pasiunea lui Kim Jong-un pentru mașinile de lux.

Un grup de diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-un cărucior pe șine împins manual. Această soluție eco a fost aleasă din cauza măsurilor stricte anti-Covid care există în acest moment în Coreea de Nord, relatează BBC.

Sigur, diplomații ruși nu au străbătut Coreea de Nord până la Moscova împingând la cărucior. Cele opt persoane au călătorit cu trenul și autobuzul până într-o zonă în apropiere de granița cu Rusia, iar de acolo s-au suit într-o drezină pe care au împins-o pe o distanță de aproximativ un kilometru.

Drezina, mijloc de transport ecologic folosit de diplomații ruși în Coreea de Nord

„În situația în care granițele au fost închise vreme de peste un an, iar transporturile au fost oprite, a fost nevoie de o călătorie dificilă pentru a ajunge acasă”, a transmis Ministerul rus de Externe într-o postare pe Facebook, alături de fotografii cu diplomații în căruciorul respectiv.

Fotografiile și imaginile filmate îi arată pe diplomați și pe familiile acestora în cărucior, cu bagaje, în timp ce traversează un pod. Ministerul rus scrie că principalul „motor” al căruciorului, cel care l-a împins de-a lungul unui pod pe râul Tumen spre Rusia, este al treilea secretar al ambasadei Rusiei la Phenian, Vladislav Sorokin.

Măsurile stricte anti-Covid ale Phenianului au afectat puternic capacitatea de mișcare la graniță și accesul la mijloace de transport într-o țară care era extrem de izolată chiar și în condițiile ante-pandemice. De la începutul anului trecut, trenurile nu mai pot intra sau ieși din țară, iar majoritatea zborurilor internaționale au fost și ele oprite.

Oficialii nord-coreeni continuă să susțină că țara nu a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire, însă puțini mai cred acest lucru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide