Drifturi pe zăpadă cu Ferrari Monza, mașina de aproape 2 milioane de euro

Autor: Elena Luchian 01 ian. 2020 Știri auto

Drifturi pe zăpadă cu un Ferrari Monza, care costă cam 2 milioane de euro? Da, cineva poate! Un fan al brand-ului a făcut o demonstrație și a postat filmarea pe Instagram.

Intră în galeria foto

Una dintre filmări este însoțită de descrierea “Când prietenii tăi sunt niște nemernici”. Și asta pentru că în imagini, se poate vedea cum un spectator, cunoscut de-ai săi, îi aruncă zăpadă peste mașină într-un viraj. Asta nu ar fi mare lucru la o mașină obișnuită, dar aici este vorba despre Ferrari Monza SP2, un automobil fără parbriz și fără acoperiș. Așa că șoferul a primit în plin zăpada aruncată.

Cel care pe Instagram își spune sugestiv PowerslideLover arată ce poate să facă mașinăria construită la Maranello. Demonstrația a avut loc în Passo din Giau (trecătoarea Giau) din Munții Dolomiți.

Ferrari Monza SP2 are la bază platforma pe care a fost construit și 812 Superfast. Modelul a fost dezvăluit anul trecut, la Salonul Auto de la Paris, alături de Ferrari Monza SP1, fiind primele reprezentante ale seriei de automobile personalizate “Icona” de la Ferrari.

SP1 are un singur loc și cântărește o tonă și jumătate. SP2 are, așa cum îi sugerează denumirea, două locuri, ceea ce îl face cu 20 de kilograme mai greu decât SP1.

Ambele accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde, iar viteza lor maximă este de 300 km/h. Mașinile sunt puse în mișcare de motorul V12 de 6,5 litri, care dezvoltă 810 cai putere și un cuplu de 719 Nm. Acesta este cel mai puternic V12 aspirat dezvoltat de Ferrari până la această oră.

Doar 499 de unități vor fi construite. Un raport neoficial informează că toate au fost deja rezervate, deși prețul de pornire este de aproape 2 milioane de euro.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide