Dubuc Tomahawk e supermaşina pe care o poţi construi în garaj

Autor: Adrian Mihălţianu 09 dec. 2013 Știri auto

Dubuc Tomahawk e primul model al recent înfiinţatei companii canadiene Dubuc Super Light Cars (SLC), un model care ar trebui să coste mai puţin de 30.000 de dolari americani atunci când e gata. Dar cum e posibil, oare, ca o supermaşină cu motor amplasat central să coste atât de puţin? Păi, răspunsul e simplu: trebuie să-ţi construieşti singur maşina.

Da, ai citit bine. Noul Tomahawk e un kit car bazat în mare parte pe un Chevrolet Corvette din generaţia a patra, adică o maşină care mai are puţin şi împlineşte 30 de ani. Dar nu-i nimic, spun cei de la Dubuc, fiindcă în timpul construcţiei se vor folosi doar elementele de suspensie ale bătrânei legende americane, în vreme ce şasiul va fi reprezentat de o structură din aluminiu, iar caroseria va fi făcută din diferiţi polimeri.

Proprietarii entuziasmaţi de noua lor creaţie vor putea monta orice motor, fie el cu ardere internă sau electric, potrivit celor de la Dubuc SLC.

Canadienii spun că produsul final ar trebui să fie gata după aproximativ 250 de ore de lucru, în vreme ce preţul nu ar trebui să depăşească 29.000 de dolari americani.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide