Duel direct între vedetele Audi: RS3 vs. S8 – VIDEO

Autor: Adrian Somai 21 aug. 2022 Știri auto

Audi RS3 sau Audi S8, care este mai rapid? Este o întrebare pe care și-au pus-o de-a lungul vremii mulți pasionați auto, mai mult ca sigur. Este însă și dilema pe care au avut-o jurnaliștii britanici de la Carwow, care în cele din urmă au luat decizia de a pune cele două modele pe linia de start.

Din punct de vedere tehnic, cele două modele aproape că nu mai au nevoie de niciun fel de prezentare, fiind cunoscute de toți fanii lumii auto. Sub capota lui RS3 se regăsește un motor cu cinci cilindri în linie cu capacitate de 2.5 litri, capabil să dezvolte 400 de cai putere și un cuplu maxim de 500 Nm. De partea cealaltă, Audi S8 se poate lăuda cu o unitate de motorizare V8, cu capacitate de 4.0 litri, capabilă să livreze 571 de cai putere și un cuplu maxim de 800 Nm.

Ambele modele sunt echipate cu o tracțiune quattro, însă diferența importantă care trebuie luată în seama atunci când le punem umăr la umăr vine la capitolul greutate, diferența între cele două fiind de aproximativ 650 de kilograme. O diferență importantă poate fi consemnata și atunci când vine vorba de costul celor două modele, Audi S8 având un preț aproximativ de două ori mai mare în comparație cu RS3.

Duel direct între vedetele Audi

Duelurile directe între cele două modele ne-au demonstrat cât de apropiate sunt acestea de fapt. Audi RS3 a învins într-unul din dueluri, iar Audi S8 s-a impus în celelalte două dueluri. Per total, S8 a ieșit învingătoare, însă în niciun caz nu putem vorbi despre o diferență majora între cele două super mașini. În cursa decisivă, S8 a parcurs sfertul de milă (402 metri) într-un timp de 11.8 secunde, iar RS3 în 12.1 secunde.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide