După aproape 20 de ani şi peste 4 milioane de exemplare vândute, SKODA Fabia continuă să scrie istorie pentru cehi – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri

A treia generaţie a micului model ceh a primit un facelift şi un upgrade tehnologic, iar producţia a început pe 10 august la uzina Skoda din Mlada Boleslav.

Apărută pe piaţă în urmă cu aproape 20 de ani, SKODA Fabia a devenit unul dintre cele mai de succes modele ale cehilor. Producţia primului model a avut loc tot la uzina din Mlada Boleslav, acesta fiind comercializat în aproape 1,8 milioane de exemplare la nivel mondial. Următoarea generaţia s-a apropiat de acest rezultat, înregistrând vânzări de peste 1,7 milioane de exemplare. În iunie 2017, modelul cu numărul 500.000 al celei de-a treia generaţie de SKODA Fabia a părăsit uzina.

După Octavia, Fabia este cel mai bine vândut model SKODA de până acum, cu peste 4,1 milioane de unităţi livrate clienţilor din toată lumea.

Click pentru GALERIA FOTO

În prezent, Fabia este disponibilă în două variante de caroserie, hatchback şi combi.

Germania este cea mai importantă piaţă pentru SKODA când vine vorba de Fabia. Peste 761.000 de exemplare s-au livrat clienţilor din această ţară începând cu 1999. Cehia ocupă poziţia a doua în acest clasament, cu peste 540.000 de SKODA Fabia livrate. Clienţii din Marea Britanie au cumpărat de-a lungul timpului peste 320.000 de unităţi.

Ce aduce nou SKODA Fabia facelift

Schimbările pot fi observate atât la partea de design, cât şi la gama de sisteme de asistenţă disponibile şi la motorizări.

La exterior, pentru prima dată, sunt disponibile blocuri optice cu lumini LED, precum şi jante de 18 inchi. Mici modificări au fost făcute la partea frontală, fiind oferită şi o gamă mai largă de combinaţii de culori.

Motoarele au fost cosmetizate şi noua Skoda Fabia este oferită cu un motor MPI de 60 cai-putere ( va fi lansat până la finalul anului) şi două motoare TSI, toate cu capacitatea de 1 litru.

Gama de asistenţi a fost extinsă, fiind disponibili acum asistenţi pentru schimbarea benzii de circulaţie, asistenţi în trafic şi asistent de fază lungă.

Cockpit-ul a fost modificat, cadranele fiind acum mai uşor de citit, iar materialele de la bord de calitate mai bună. Totodată, există schimbări şi în gama de tapiţerii. A fost adăugat şi un nou sistem de iluminare pentru spaţiul de depozitare din consola centrală.

Sistemul de infotainment Admunsen oferă acces la serviciile Infotainment Online, oferă un hotspot Wi-Fi şi conectarea a două tablete. Totodată, sistemul Skoda Connect permite închiderea şi deschiderea uşilor prin telefon, smartwatch sau via web. A fost adăugat în ofertă şi sistemul de infotainment Swing Plus cu display color de 6,5 inchi.

Pentru pasagerii din spate sunt acum disponibile două mufe USB şi chiar o lampă detaşabilă LED în portbagaj în cazul variantei Fabia Combi.

Varianta cu accente sportive Fabia Monte Carlo a primit şi ea un upgrade la capitolul design şi funcţionalitate.

Click pentru GALERIA FOTO

 Comentarii
Inchide