După stâlpul din giratoriu de la Caracal, România mai bifează o „Minune”

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Pe o stradă din Buziaşi, o fântână răsare în mijlocul drumului, chiar pe carosabil. Deşi încurcă circulaţia, localnicii beau şi acum apă din ea şi nu vor ca aceasta să fie demolată.

Localnicii spun că a fost ridicată în urmă cu un secol, pe o pajişte. În timp lucrurile au evoluat, iar în jurul ei s-a făcut un drum pietruit, apoi s-a turnat asfalt. 

Motivul pentru care oamenii de aici nu vor să renunţe la fântănă este pentru că în localitate se opreşte apa destul de des, iar localnicii vin să ia apă din aceasta fântână.

„De cât timp se află acolo nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Vom avea grijă de ea, împreună cu localnicii”, spune Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş pentru Digi24.

Pentru că fântâna e în mijlocul drumului, localnicii au luat măsuri, astfel încât să îi ajute pe conducătorii auto. Aceştia au desenat pe acoperiş linii albe şi roşii de atenţionare. 

Caracalul deţine recordul de gafe

Descoperirea acestei fântâni vine la scurt timp după ce în Caracal a fost fotografiat, chiar într-un sens giratoriu, un stâlp de electricitate. Acesta se află pe viitoarea centură a oraşului. Aici muncitorii au construit un sens giratoriu la doar câţiva centimetri de stâlp, însă drumul, la care se lucrează de aproape şapte ani, nu va putea fi dat în folosinţă până nu va fi mutat stâlpul. Cu toate astea, şoferii care circulă în zonă trebuie să-l ocolească.

Iniţial, giratoriul nu era prevăzut în proiectul iniţial şi, deci, stâlpul nu încurca la momentul acela.
La centura de ocolire a Caracalului se lucrează din 2010. Termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Ultimul este decembrie 2017. Drumul are o lungime de 10 km, iar costurile de amenajare se ridică la aproape 67 milioane lei, fără TVA. Peste 45 de milioane de lei au venit de la Uniunea Europeană.

Craiova, 2013

În 2013, o şosea din Craiova a devenit „vedeta” pe internet pentru ca a fost construita cu un defect destul de important. Un stalp de electricitate a fost plasat chair pe mijlocul drumului, spre stupefactia tuturor. Poza a fost facuta de cei de la site-ul worldcarfans.com, care se adreseaza publicului international.

Citeşte şi Un sistem de camere video va fi amplasat pe autostrăzi şi DN1Comentarii
Inchide