După Volkswagen, și Dacia oferă prime angajaților care părăsesc voluntar uzina. Acestea ajung și la 130.000 de lei!

Autor: Mihai Morcovescu 13 iun. 2022 Știri auto
După Volkswagen, și Dacia oferă prime angajaților care părăsesc voluntar uzina. Acestea ajung și la 130.000 de lei!

Oficialii Dacia au anunțat că salariații care vor părăsi de bunăvoie uzina de la Mioveni vor primi compensații bănești. Astfel, în funcție de vechime, primele vor putea ajunge până la 130.000 de lei net.

Care este valoarea primelor oferite de Dacia angajaților săi?

Reprezentanții Volkswagen au anunțat că angajații care vor părăsi voluntar uzina din Nijni Novgorod (Rusia) vor primi compensații financiare. Acum este rândul celor de la Dacia să adopte aceeași politică.

Astfel, producătorul autohton de automobile lansează un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părților. Astfel, reprezentanții Dacia au anunțat că angajații uzinei de la Mioveni care vor pleca voluntar vor încasa prime ce se încadrează între 16.000 și 130.000 de lei net, în funcție de vechime.

„Pentru ameliorarea performanței companiei se inițiază un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părților (perimetrul CM ADSA & RMR) începând cu 1 iulie 2022”, a transmis Dacia, scrie Jurnalul de Argeș. Odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie, salariații vor primi și plata zilelor de concediu de odihnă.

Iată care este valoarea primei pe care o vor încasa salariații în societățile Grupului Renault România, în funcție de vechimea în muncă:

  • până la 2 ani vechime – 16.000 de lei net;
  • între 2 și 4 ani vechime – 40.000 de lei net;
  • între 4 și 8 ani vechime – 70.000 de lei net;
  • între 8 și 12 ani vechime – 85.000 de lei net;
  • între 12 și 16 ani vechime – 105.000 de lei net;
  • peste 16 ani vechime – 130.000 de lei net.

În plus, Dacia va oferi celor care vor pleca și posibilitatea achiziționării unei mașini noi în condiții avantajoase. „Salariații care vor pleca prin acest program (ale căror poziții se vor închide) pot să beneficieze, la solicitare, până la finalul anului 2022, de reducerea prevăzută în CCM la cumpărarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan”, transmite compania, conform sursei citate.

Sursa: Jurnalul de Argeș

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide