Ecologiştii cer Uniunii Europene să nu mai trimită maşini diesel în Estul Europei

Autor: Marius Vișan acum 4 ani Știri auto

Grupurile ecologiste au cerut instituţiilor Uniunii Europene şi statelor ei membre să ia măsuri mai ferme împotriva folosirii maşinilor diesel, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale poluării atmosferice, scrie Agerpres.

Reţeaua de oraşe Eurocities, platforma ecologistă Transport şi Mediu şi Alianţa Europeană pentru Sănătate Publică invocă nişte studii recente care spun că pe şoselele din Europa circulă în prezent peste 43 de milioane de maşini şi alte vehicule diesel foarte poluante, în timp ce costurile sanitare generate în UE de afecţiunile provocate de emisii se ridică la aproximativ 62 de miliarde de euro anual.

Documentul face referire şi la scandalul ”Dieselgate”, declanşat după ce s-a aflat că societatea germană Volkswagen a măsluit rezultatele testelor pentru emisiile de noxe prin modificarea unor programe informatice.

Ecologiştii insistă ca Europa să nu se debaraseze de vehiculele ale căror emisii poluante au fost astfel trucate exportându-le în ţările din Est, dacă emisiile de noxe pentru acele vehicule nu au fost mai întâi aduse la nivelul normal. 

Sursă: Agerpres

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide