Ecologiştii – ţinte ambulante pentru atacuri cu fum de diesel. VIDEO

Autor: Andrei Ştirbu 15 iul. 2014 Știri auto

În vreme ce întreaga lume încearcă să devină din ce în ce mai ecologică, după secole de distrugere intenţionată (sau nu) a naturii, există câteva grupuri de oameni care nu îşi vor schimba niciodată mentalitatea. Ei au existat dintotdeauna, dar acum se pare că au decis să lupte cu armele proprii împotriva celor care încearcă să facă un impact cât mai mic asupra mediului în care trăiesc.

Astfel, a luat naştere un nou fenomen, al cărui reprezentanţi au un singur scop: să umple de fum de diesel pe toţi cei care refuză să aibă aceleaşi păreri ca ei. Iar ţintele sunt toţi bicicliştii şi şoferii de maşini ecologice precum Toyota Prius.

Dar, aşa cum se explică într-un material publicat de Slate, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. De fapt, aceşti indivizi, care îşi modifică pick-up-urile lor imense pentru a produce o cantitate imensă de fum cu costuri care încep de la doar 500 de dolari americani, au ceva de împărţit cu administraţia Obama, care a impus limite de emisii din ce în ce mai mici de-a lungul timpului.

Mişcarea Rolling Coal nu este nouă, dar acum fumul nu mai e îndreptat în sus, ci către pietoni

„Întâlnesc foarte mulţi oameni cărora nu le place Obama deloc”, a declarat un reprezentat al unui magazin din statul american Wisconsin care vinde ceea ce se numeşte „stacks” – adică modificările necesare pentru a scoate o mare de fum. „Dacă îmi pun un singur stack pe maşina mea – asta e modalitatea mea de a le arăta degetul mijlociu. Vrei aer curat şi o urmă de carbon minusculă? Păi, du-te dracului”, a mai spus vânzătorul pentru Slate. Şi, spre bucuria lor, Poliţia nu le poate face nimic, fiindcă modificările sunt legale.

Oricât de mari iubitori ai cailor-putere am fi, nu putem decât să privim cu foarte mult scepticism acţiunile celor care îşi spun „roll coalers” şi să sperăm că această nebunie antiecologică nu va ajunge şi în România.

Iată şi câteva videoclipuri care documentează lupta antiecologie:

Tu ce crezi: sunt îndreptăţiţi reprezentanţii fenomenului Rolling Coal să arunce cu fum în faţa oamenilor doar pentru că merg cu bicicleta sau conduc o Toyota Prius?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide