Ediţia limitată VW Beetle GSR, dezvăluită la Chicago

Autor: Adrian Mihălţianu 08 feb. 2013 Știri auto

Cu ocazia Salonului Auto de la Chicago, cei de la Volkswagen au aliniat la trenduri moderne un model ce a debutat iniţial în 1973. Este vorba despre Beetle GSR, denumit aşa după expresia germană „das Gelb Schwarzer Renner” ce se traduce prin „model de curse vopsit în galben şi negru”.

Versiunea actualtă prezentată la Chicago va respecta şi cifrele care l-au definit pe străbunicul său în ceea ce priveşte producţia: doar 3.500 de unităţi vor fi produse la preţul de 30.000 de euro în Germania.

În ceea ce priveşte tehnologia, saltul este evident unul pe măsura celor 40 de ani care despart cele două modele. Dacă bătrânul GSR dispunea de 50 CP şi rula pe un set de jante de oţel de 15 inci, lucrurile s-au mai schimbat un pic.

Când ne referim la tânărul GSR vorbim despre un motor de 208 CP şi cuplu de 280 Nm, conectat fie la o transmisie manuală sau la una DSG, care pune în mişcare roţile cu jante de aliaj Tornado, de 19 inci.

Printre performanţe amintim parcurgerea intervalului 0-100 km/h în 7,3 secunde şi atingerea unei viteze maxime de 239 km/h.

Mai sus, aveţi la dispoziţie galeria FOTO.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide