Ediție specială Le Mans pentru Bentley Continental GT și GTC

Autor: Bogdan Bârliga 13 apr. 2023 Știri auto

Pentru a marca 20 de ani de la a șasea victorie obținută de Bentley în cursa de 24 de ore de la Le Mans și 100 de ani de la prima cursă a acestei competiții, compania britanică oferă o ediție limitată pentru Continental GT Coupe și Continental GTC.

Colecția Le Mans include detalii exterioare și interioare prin care se reflectă designul Speed 8 cu numărul #7 utilizat de mașina Bentley în cursa din anul 2003. Iar partea cea mai bună pentru fanii mărcii este oferirea acestei ediții limitate doar cu motorizarea W12 cu o putere de 695 CP.

Cine își dorește un astfel de model trebuie să se grăbească pentru vor fi fabricate doar 48 de unități Bentley Continental GT Coupe și Continental GTC.

Aniversarea unei curse istorice

Designerii producătorului britanic au studiat cu atenție modelul Speed 8 din 2003 cu care Bentley s-a impus în celebra cursă de la Le Mans. Numărul limitat de modele Continental GT și Continental GTC din colecția Le Mans sunt finisate în culoarea Verdant, cu o bandă de curse Moonbeam pe capotă (și pe plafonul Coupé). Componentele caroseriei din fibră de carbon cu specificații Styling sunt finisate în negru și sunt completate cu o serie de dungi subtile. Bara de protecție frontală inferioară, capacele oglinzilor laterale și zona din spate de sub spoilerul capotei portbagajului sunt vopsite cu negru, în timp ce jantele cu dimensiunea de 22 inchi cu zece spițe scot în evidență sistemul de frânare cu elemente carbon-ceramice și etrierele în culoarea roșie.

Grila matriceală distinctă Bentley (dezvoltată inițial pentru a proteja radiatorul de pe circuitul de curse Le Mans neasfaltat din anii 1920) prezintă un #7 vopsit în alb Arctica, combinând numărul câștigător al cursei din 2003 cu radiatoarele vopsite ale Bentley-urilor care au câștigat cursa de la Le Mans de cinci ori între anii 1924 și 1930.

Edițiile limitate Le Mans Collection Continental GT și GTC sunt echipate cu propulsorul Bentley de 6,0 litri W12 TSI, care oferă 650 CP și un cuplu maxim de 900 Nm. Acest motor oferă performanțe dinamice potrivite pentru un autoturism sport: repriza de la 0 la 100 km/h este efectuată în 3,6 secunde și modelul britanic poate rula cu o viteză maximă de 335 km/h. Pentru un mai bun control al autoturismului sport pe lista de dotări se oferă suspensie pneumatică activă, controlul electronic al stabilității variabil, direcția pe toate roțile și un diferențial electronic cu alunecare limitată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Bentley


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide