Efectele nefaste la care s-a ajuns din cauza plafonării tarifelor la RCA

Autor: Visan Marian 08 feb. 2017 Știri auto
Efectele nefaste la care s-a ajuns din cauza plafonării tarifelor la RCA

Plafonarea tarifelor pentru poliţele auto obligatori (RCA) duce la dezechilibre majore în piaţă, iar în unele situaţii un şofer cu o conduită rutieră bună, deci fără daune, plăteşte pentru asigurare aproape cât un şofer cu istoric de daună, susţin companiile de asigurări membre ale asociaţiei profesionale (UNSAR).

„Nu putem numi o piaţă stabilă o piaţă în care riscurile mari şi riscurile mici au acelaşi cost. Plafonarea nu numai că nu reglemen­tea­ză piaţa, ci conduce la dezechilibre ope­ra­ţio­nale majore. În primul rând, efectele nu vor pu­tea fi analizate decât după o perioadă lungă, având în vedere specificul acestei afaceri“, au trans­mis reprezentanţii UNSAR.

Plafonarea tarifelor la RCA a intrat în vi­goare la jumătatea lunii noiembrie a anului tre­cut şi este valabilă până la 18 mai 2017. După această dată ar trebui să intre în vigoare un tarif de referinţă, ce urmează să fie stabilit de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Decizia de plafonare a tarifelor la RCA pentru toate categoriile de vehicule a venit ca soluţie la conflictul care a apărut între transportatori şi asigurători la finalul anului trecut. Firmele de transport au acuzat asigu­ră­torii că au majorat cu până la de trei ori tarifele la RCA după falimentul Astra Asigurări, pentru a-şi îngroşa profiturile.

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide