Electricele vor salva planeta?! Tesla a luat amendă pentru poluare

Electricele vor salva planeta?! Tesla a luat amendă pentru poluare

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Tesla, producătorul de maşini electrice de lux din Palo Alto, a fost de acord să plătească amenzi de 139.500 de dolari pentru utilizarea un arzătoare defectuoase la fabrica de asamblare din Fremont, care ar fi produs un nivel de oxizi de azot peste limitele admise.

Tesla a dat vina pe echipamentul vechi pe care l-au moştenit de la foştii chiriaşi ai uzinei, General Motors şi Toyota. Problema ar fi fost rezolvată de atunci, conform District Bay Area Quality Management, care a aplicat amenda, insă nu total, după cum arată rezultatele.

Ca parte a acordului cu această instituţie, Tesla a convenit, de asemenea, să instaleze panouri solare în valoare de cel puţin 93.000 de dolari la un club de băieţi şi fete din clădirea Silicon Valley din San Jose.

Citeşte şi VW Golf a luat premiul pentru cel mai frumos derapaj în Bucureşti- VIDEO

Citeşte şi Opţiunea asta costă sute de euro pe maşinile noi

District Bay Area Quality Management a declarat că Tesla a folosit arzătoarele defectuoase între 2013 şi 2016, depăşind emisiile anuale admisibile ale companiei.

„Majoritatea acestor încălcări au fost soluţionate de Tesla acum patru ani, când am adus în mod activ problema în atenţia District Bay Area”, a declarat un purtător de cuvânt al Tesla într-un e-mail adresat reporterilor. „Era rezultatul faptului că Tesla moştenise o clădire mai veche, care nu era conformă standardelor noastre.”

Tesla a preluat fabrica de autoturisme din Fremont în 2010, după prăbuşirea NUMMI, un joint-venture între General Motors şi Toyota Motor Corp.

Tesla a început fabricarea modelului S la uzină în 2012 şi ulterior a realizat o actualizare, înlăturând echipamente originale predispuse la a produce un nivel prea mare de poluare. Astăzi, mai mult de 10.000 de persoane lucrează la uzină.

 

 Comentarii
Inchide