Electromobilitate: Producătorii auto vor investi peste 500 de miliarde de dolari

Autor: Mihai Morcovescu 10 nov. 2021 Știri auto
Electromobilitate: Producătorii auto vor investi peste 500 de miliarde de dolari

Constructorii din industria auto vor investi în electromobilitate 515 miliarde de dolari până în anul 2030. Totalul investițiilor depășește, astfel, cu mai bine de 200 de miliarde predicțiile făcute de experții din domeniu în urmă cu trei ani, se arată într-o analiză realizate de Reuters.

Majoritatea producătorilor de autovehicule au lansat și vor continua să lanseze vehicule cu zero emisii, mulți dintre aceștia fixându-și anul 2040 ca termen pentru electrificarea întregii lor game de modele și renunțarea definitivă la mașinile convenționale echipate cu motoare cu ardere internă.

O analiză similară realizată în anul 2018 indica faptul că producătorii auto plănuiau să cheltuiască aproximativ 300 de miliarde de dolari în producerea de vehicule și infrastructură electrice, precum și în tehnologii aferente.

Tesla, lider mondial la electromobilitate

Mandatele care se profilează cu zero emisii de dioxid de carbon în orașe importante precum Londra și Paris și în țări ca Norvegia sau China au urgentat suplimentarea angajamentelor de investiții în industria vehiculelor electrice.

Cea mai recentă analiză arată că producătorii de mașini plănuiesc să cheltuiască aproximativ 515 miliarde de dolari până în anul 2030 pentru dezvoltarea și construirea de noi vehicule alimentate cu baterii.

Există un mare semn de întrebare în ceea ce privește cererea de mașini electrice. Vânzările ar putea să nu atingă cifrele vizate de producători deoarece modelele cu zero emisii au prețuri de achiziție foarte mari, depind de subvenții guvernamentale și necesită o dezvoltare continuă a infrastructurii de încărcare.

În momentul de față, compania americană Tesla este cel mai mare producător de mașini electrice și pare singura capabilă să vândă fiecare vehicul pe care îl produce. De asemenea, gigantul californian pregătește noi „gigafabrici” de miliarde de dolari în SUA și în Germania, care vor mări semnificativ capacitatea de producție.

La începutul acestei luni, compania Tesla a fost evaluată la 1,2 trilioane de dolari, devenind astfel a cincea firmă de acest tip care atinge această bornă. Valoarea de piață a companiei condusă de Elon Musk este de două ori mai mare comparativ cu valoarea Volkswagen AG, Toyota Motor, Ford Motor și General Motors la un loc.

Sursa. Reuters.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: shutterstock.com


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide