Electromobilitatea, una din marile urgențe ale UE, este tema Forumului Virtual de Energie Verde

Autor: ProMotor 02 nov. 2020 Știri auto
Electromobilitatea, una din marile urgențe ale UE, este tema Forumului Virtual de Energie Verde

Una dintre cele mai dificile provocări cu care se confruntă Green Deal-ul UE este necesitatea decarbonizării transportului rutier, care, în ciuda eforturilor depuse, depinde mult prea mult de combustibilii convenționali pe bază de petrol.

Situația este deja pe lista urgențelor Uniunii Europene. Transportul reprezintă aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră (GES) din Europa, transportul rutier reprezentând mai mult de 70% din această cotă – și are, de asemenea, un impact major asupra poluării aerului în zonele urbane.

În acest context de presiune, AUTObest Summit organizează Forumul Virtual de Energie Verde – sursă reală de mobilitate electrică durabilă, joi, 12 noiembrie 2020, pentru a dezbate modul în care societatea și mediul de afaceri pot beneficia de pe urma electromobilității.

Forumul va fi găzduit de Studiourile Stage-Expert și transmis live pe Facebook și pe site-ul autosummit.org, începând cu ora 9.30. Vizionarea evenimentului este gratuită.

Formul este axat pe 3 direcții:

• Soluții
• Investiții
• Perspective de energie regenerabilă: de la panouri și ferestre solare până la stații de încărcare și la transport electric individual și în comun.

Din lista de speakeri se remarcă Bogdan Păun, manager Project Management Department Hidroelectrica, Dr. Andy Palmer, fost CEO Aston Martin, prof. David Greenwood – Universitatea Warwick, Siraj Ahmed Shaikh, director de cercetare al Institutului pentru Transport și Orașe ale Viitorului din cadrul Universității Coventry.

Fostul CEO Aston Martin, Dr. Andy Palmer, se află în agenda evenimentului cu una din temele majore ale omenirii: „Drumul industriei auto mondiale spre ţinta zero emisii de carbon”. Inginerul englez care a produs transformări radicale în două dintre cele mai cunoscute companii auto din lume, Nissan și Aston Martin, va discuta despre una din cele mai mari dificultăți întâmpinate de industria auto: schimbarea așteptărilor din partea clienților.

O altă personalitate britanică, de această dată din zona de cercetare universitară, profesorul David Greenwood, liderul echipei de cercetători ai Centrului de Sisteme de Propulsie Avansate din cadrul Universității Warwick, va susține o sesiune despre tehnologia-cheie în atingerea zero emisii: bateria electrică. Pornind de la parcursul tehnologiilor și progresele în dezvoltarea bateriilor (La ce ne putem aștepta să vedem și când?) și ajungând la „știri false” din domeniu.

Participanții la forum caută soluți de planificare urbană ecologică

Prin intermediul forumului virtual, participanții caută să găsească soluții concrete de planificare urbană ecologică, aplicate contextului local, luând în considerare un echilibru între dimensiunile economice, sociale și de mediu. După prelegerile experților bazate pe concepte și teorii, participanții vor fi invitați să-și împărtășească ideile și practicile.

Ulterior, concluziile forumului vor fi împărtășite cu factorii de decizie locali și naționali pentru a crea un dialog între business-cercertare-autorități și, pe termen mediu, baza unor viitoare propuneri legislative.

Lista speakerilor, precum și Agenda Formului sunt disponibile pe site-ul autosummit.org.

Jurnaliștii interesați sunt invitați să se înregistreze pe site pentru a putea intra în direct prin Zoom cu participanții.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: autosummit.org



Comentarii
Inchide