Un elicopter a aterizat de urgență într-o intersecție din sectorul 1. Trafic blocat

Autor: Elena Luchian 15 iul. 2021 Știri auto

Imagini incredibile au fost surprinse în această dimineață în București. Un elicopter militar a aterizat de urgență într-o intersecție din sectorul 1 al Capitalei. Traficul a fost complet blocat în zonă.

GALERIE FOTO

Un elicopter militar de tip Black Hawk, care participa la pregătirile pentru ceremonia ce urma să aibă loc pe 20 iulie, de Ziua Aviației, a aterizat de urgență în intersecția din piața Charles de Gaulle, aflată în centrul Capitalei. Elicopterul, care aparține Armatei Americane, a culcat la pământ doi stâlpi de iluminat și a avariat două mașini.

Echipajul aflat la bord raportase probleme de ordin tehnic înainte de a ateriza forțat în intersecție. Inspirați, polițiștii care dirijau traficul în zonă și-au dat seama că aparatul de zbor are probleme. Aceștia au oprit de urgență circulația, iar piloții americani au adus elicopterul la sol, chiar lângă spațiul verde din rond. Nicio persoană nu a fost rănită.

În acest moment, nu se circulă în Piața Charles de Gaulle. Autoritățile fac măsurători. Elicopterul urmează să fie demontat și îndepărtat ulterior de pe carosabil.

Demonstrația de Ziua Aviației, anulată după ce un elicopter a aterizat forțat în intersecție

Înainte de a ajunge forțat la sol, elicopterul, care făcea parte dintr-o formație, se deplasa la o altitudine foarte mică, printre clădirile din zona Bulevardului Aviatorilor. În imaginile surprinse de cei care au surprins momentul, se poate observa cum elicea sa acroșează cablurile electrice de pe ambele părți ale carosabilului și culcă la sol doi stâlpi de iluminat. Aceștia cad peste o autoutilitară și lovesc un autoturism.

Militarii americani și autoritățile române fac verificări la fața locului. O comisie de specialiști din cadrul armatei americane va stabili cu precizie care au fost cauzele acestui incident.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a decis anularea evenimentului programat să aibă loc de Ziua Aviației în urma aterizării forțate a elicopterului Black Hawk, care a aterizat forțat în intersecție. Președintele Klaus Iohannis urma să ia parte la ceremonia de marțea viitoare.

 

VIDEO:

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea Info Trafic București și Ilfov/Captura video Realitatea.net



Comentarii
Inchide